Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) - Ποιους υποψήφιους αποκλείει από τα Πανεπιστήμια και ποιους δεν επηρεάζει - Πίνακας με την ΕΒΕ για 411 τμήματα


Ολοταχώς προς τις κρίσιμες ανακοινώσεις των Βάσεων 2021 κινείται η εκπαιδευτική κοινότητα, μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Εξετάσεων και την ανάρτηση των βαθμολογιών
.

Η ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 είναι συνεχής και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά από τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, από τα οποία μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα «στέρεα» συμπεράσματα για τη γενική επίδοση.


Τα «αποκαλυπτήρια» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους βαθμούς των υποψηφίων και τα στατιστικά των βαθμολογιών. Δεν ανακοίνωσε, μέχρι τώρα, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) των τμημάτων.

Για να ανακοινωθούν οι ΕΒΕ όλων των τμημάτων χρειάζονται και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη και οι οποίοι αναμένονται την Παρασκευή 16/7. Δείτε εδώ.

Σε καμία σχολή οι υποψήφιοι με μέσο όρο κάτω από 8,3 - Κανένα θέμα για τους υποψήφιους με μέσο όρο πάνω από 14,54

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ο παρακάτω πίνακας που δείχνει τις τιμές που μπορεί να έχει η ΕΒΕ σε κάθε επιστημονικό πεδίο.



















Τι σημαίνουν τα στοιχεία του πίνακα

- Όσοι υποψήφιοι έχουν μέσο όρο μικρότερο από την τιμή της κόκκινης στήλης δεν μπορούν να δηλώσουν κανένα τμήμα του Μηχανογραφικού Δελτίο 2021.

- Όσοι υποψήφιοι έχουν μέσο όρο μεγαλύτερο από την τιμή της πράσινης στήλης μπορούν να δηλώσουν όλα τα τμήματα του Μηχανογραφικού Δελτίο 2021.

- Όσοι υποψήφιοι έχουν μέσο όρο μεταξύ των τιμών από τις δύο στήλες μπορούν να δηλώσουν ορισμένα τμήματα του Μηχανογραφικού Δελτίο 2021 αφού σε κάποια δεν θα έχουν τα απαιτούμενα μόρια σύμφωνα με την ΕΒΕ.

- Δεν σημαίνει ότι όποια σχολή δηλώνεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο θα μπορεί ένας υποψήφιος να επιτύχει την εισαγωγή του σε αυτή καθώς κάποιες σχολές θα έχουν πολύ μεγαλύτερη βάση από την ΕΒΕ λόγω της υψηλής ζήτησης και των επιδόσεων των υποψηφίων (πχ. Ιατρικές, Νομικές κτλ.).

- Με απλά λόγια η ΕΒΕ επιτρέπει να δηλωθεί ένα τμήμα στο Μηχανογραφικό Δελτίο και τα μόρια του υποψηφίου θα εξασφαλίσουν την εισαγωγή σε αυτό.

- Μεταξύ όσων έχουν δηλώσει μια σχολή στο Μηχανογραφικό Δελτίο, άρα ξεπερνούν την ΕΒΕ, θα εισαχθούν αυτοί που έχουν τα περισσότερα μόρια, μέχρι να καλυφθούν όλες οι θέσεις της σχολής.

- Αν όσοι έχουν δηλώσει τη σχολή στο Μηχανογραφικό Δελτίο είναι λιγότεροι από τις θέσεις, τότε θα εισαχθούν όλοι και θα μείνουν και κενές θέσεις.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για 411 τμήματα

Δείτε ολόκληρο τον πίνακα που ετοίμασε ο Στράτος Στρατηγάκης με τη διαμόρφωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για 411 τμήματα πατώντας εδώ.

Με πληροφορίες από το iefimerida.gr

Πατήστε στους συνδέσμους που ακολουθούν για να δείτε τις απαραίτητες πληροφορίες και παραδείγματα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και τους συντελεστές της ΕΒΕ για κάθε σχολή.






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


6 σχόλια:

  1. Για τα επαλ θα μάθουμε τίποτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε χρόνο (τα τελευταία 3 χρόνια) ανεβαίνουν 1000 μόρια σχεδόν οι βάσεις στα ΕΠΑΛ. Μακάρι φέτος να μείνουν σταθερά όπως οι περσινές, αλλά δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1000 αν είναι πάλι καλά, παραπάνω μην είναι

      Διαγραφή
  3. Μπράβο για την ανάρτηση. Όλοι γράφουν λες και απευθύνονται σε ειδικούς. Σχόλια και αριθμούς. Εδώ καταλάβαμε τι γίνεται με την εβε. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Panelladikes24... Εγγύηση στην ενημέρωση. Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω να επιβεβαιωθεί το 8,3 και να μην αυξηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή