Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

SOS - Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η υποβολή της Αίτησης - Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 των μαθητών ΕΠΑΛ






















Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 5156/2020 η Υ.Α. ''Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.153/79899/ Α5/21.05.2019 υπουργικής απόφασης «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, …» (ΦΕΚ Β’ 1904 και Β’ 1940)'' με αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Είσαι υποψήφιος-α στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 και θέλεις έχεις έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις; Τότε, πρέπει να συνδεθείς και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Πιο συγκριμένα, δείτε παρακάτω τι αλλάζει στη διαδικασία με αναλυτικές πληροφορίες και να προσέχετε όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο γιατί κυκλοφορούν λανθασμένες πληροφορίες.

Δείτε τι αναφέρει η προηγούμενη απόφαση

ΑΡΘΡΟ 3 - ΣΤ. Οι απόφοιτοι/-ες παρελθόντων ετών που υποβάλουν Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. δεν μπορούν να υποβάλουν το ίδιο έτος Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ. 

Η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της εντός του μηνός Μαρτίου, του έτους που επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εκφράζει την αυθεντική βούληση του/της ενδιαφερόμενου/-ης και δεν τροποποιείται.»

Δείτε τι αναφέρει η τροποποιητική απόφαση

... αποφασίζουμε την αντικατάσταση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου ΣΤ του άρθρου 3 ως εξής: «Η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της, σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ., εκφράζει την αυθεντική βούληση του/της ενδιαφερόμενου/-ης επιβεβαιώνεται και δεν τροποποιείται. Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης - Δήλωσης θα γίνεται εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση - Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων - Δηλώσεων των αποφοίτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021».

Πατήστε εδώ για δείτε την απόφαση στο ΦΕΚ Β΄ 5156/2020.

Δείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν τις αποφάσεις που τροποποιήθηκαν.



To panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για κάθε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις εξετάσεις - Εγκύκλιοι - Προθεσμία - Οδηγίες - Υποδείγματα

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/11/2021_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή