Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Υπουργός Ναυτιλίας: Διασφαλίσαμε την ομαλή ολοκλήρωση του εξαμήνου στις ΑΕΝ - Έρχεται νέο πλαίσιο για τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση

Συνομιλία Πλακιωτάκη με σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου GRTimes.grΣυνομιλία ΥΝΑΝΠ κ. Γ. Πλακιωτάκη με σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με σπουδαστές και καθηγητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Χίου είχε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιείται σε όλες τις ΑΕΝ της χώρας.

Ο κ. Πλακιωτάκης αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες για την υπομονή και την επιμονή τους και σημείωσε:

«Θεσμοθετήσαμε και καθιερώσαμε για πρώτη φορά την τηλεκπαίδευση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με την ενεργό συμμετοχή του Ιδρύματος Ευγενίδου, και της Microsoft. Με αυτό το τρόπο καταφέραμε και διασφαλίσαμε την ομαλή ολοκλήρωση του εξαμήνου, που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος, μαζί με τα επαγγελματικά δικαιώματα των τελειόφοιτων».

«Αυτή τη στιγμή στη πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης μετέχουν 5.313 σπουδαστές και σπουδάστριες και 277 καθηγητές. Για εμάς ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Γνωρίζουμε όλοι ότι τελικά η τηλεκπαίδευση είναι το μέλλον. Γι’ αυτό και εμείς σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την τηλεκπαίδευση και στο τομέα της μετεκπαίδευσης - επιμόρφωσης - κατάρτισης για τους Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και όλους τους ναυτικούς ειδικών κατηγοριών και ειδικοτήτων, που φτάνουν περίπου τους 2000», πρόσθεσε.

«Το επόμενό μας βήμα», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «είναι ότι περιμένουμε από το Ίδρυμα Ευγενίδου να μας καταθέσει τη συνολική στρατηγική πρόταση για την δημόσια ναυτική εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να μπορέσουμε με ένα νομικό πλαίσιο να αντιμετωπίσουμε συνολικά και με βάση τις προκλήσεις του μέλλοντος τα θέματα της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης».

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


12 σχόλια:

  1. Τελικά οι ΑΕΝ πότε ανοίγουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΕΝ - Σχετικά με το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 - Πως θα γίνονται και πότε θα ολοκληρωθούν μαθήματα - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εξετάσεις (χρόνος, τρόπος)

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/05/2019-2020.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω αυτο που ξερω ειναι οτι πληρωνουμε νοικια εδω και μηνες εκει που σπουδαζουμε πχ κρητη, ενω δεν ειμαστε εκει με τη καραντινα,και τωρα θα συνεχιζουμε να πληρωνουμε ενω εν τελει μαλλον θα δωσουμε ολοι ασπροπυργο και θεσσαλονικη(κατι ακομη χειροτερο με βαση τα μετρα του κορονοιου)
    επισης,δεν αναφερεται πουθενα ποιοι θα ειναι οι εξεξεταστες,ποιοι οι επιτηρητες,σε τι υλη θα εξεταστουμε κλπ..
    επισης,ατομα που μενουν πχ ηρακλειο,και νοικιαζουν τοσο καιρο τσαμπα στη σουδα,τωρα θα πληρωσουν για να μεινουν και αθηνα..
    τι πρεπει να κανουμε ολοι δηλαδη; δεν φτανει η καθυστερηση,δεν φτανουν τα εξοδα,δεν φτανει η ελλειπης ενημερωση...τωρα θα εχουμε να τρεχουμε και θεσσαλονικη κλπ χωρις κανεναν λογο....και επισης,εμεις ειχαμε λεφτα απο το μπαρκο ισα ισα να τη βγαλουμε..με ολες τις καθυστερησεις και τα εξοδα τα εξτρα,δεν εχουμε τιποτα τωρα...πως βγηκε 800 επιδομα και εκπτωση στα ενοικια σε ολους
    ετσι επρεπε και για μας
    αλλα κλασσικα οι σπουδαστες των αεν ειναι σε αλλη μοιρα...
    και αντε εμεις ειχαμε το μπαρκο
    οι 1ετης βγαλανε ολη τη χρονια με 1 πιατο μακαρονια την ημερα...ουτε σιτηση εχουμε ουτε επιδομα σοβαρο ουτε τπτ
    παιρνουμε επιδομα 300 το εξαμηνο..συνεπως 1.5 ευρω την ημερα..για 2 γευματα...ενω απαγορευεται να μαγειρεψουμε στην εστια...
    η ναυτιλια ειναι απο τους πιο σημαντικους κλαδους της χωρας και ειμαστε παντα στην ακρη σε ολα...ολα σε χειριστη κατασταση..κανενα ενδιαφερον..δηλαδη πρεπει να ρθουν οι καμερες για να κινητοποιηθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι σπουδαστης αεν μεικτης φοιτησης και εως τωρα(τελη 2ου ετους)δεν εχω λαβει επιδομα σιτισης αν και εχω καταθεσει τα απαιτουμενα δικαιολογητικα.Γνωριζει καποιος εαν εχει καταβληθει σε καποιους και εαν η καταβολη γινεται επιλεκτικα?

      Διαγραφή
    2. αν τηρεις τις προυποθεσεις και εχεις καταθεσει ολα τα χαρτια τοτε θα παρεις το επιδομα
      σχεδον παντα ομως το παιρνεις την επομενη χρονια..

      Διαγραφή
  4. Κύριε Πλακιωτάκη οσον αφορα τη ναυτικη εκπαιδευση κοιτάξτε το όριο ηλικίας να το αυξήσετε ή να το καταργήσετε όπως συμβαίνει στην Κύπρο στη σχολή της Λεμεσού και να απελευθερωθούν οι ΑΕΝ από τα όρια ηλικίας φοίτησης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με θητεία στο στρατό απο Ι2 έως Ι5 παθολογικό ή με άοπλη θητεία έχει κάποιος το δικαίωμα να μπεί ΑΕΝ..... Κύριε Πλακιωτάκη απαιτούμε μια επίσημη απάντηση από εσάς αν έχετε τα κότσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στρατός δεν επηρεάζει την εισαγωγή στη σχολή μιας και δεν είναι στρατιωτική.. Όπως και να έχει αν έχεις κάποιο θέμα υγείας σοβαρό που να σε ανάγκασε να πας Ι5 παθολογικό μάλλον δεν θα περάσεις καν τις ιατρικές εξετάσεις για να μπεις και δεν θα σε πάρουν και οι εταιρείες.

      Διαγραφή
    2. δηλαδή πρέπει να αλλάξω το Ι5 σε Ι3; η πάθηση που δήλωσα εχεί σωματική ικανότητα Ι5 και Ι3 με άοπλη θητεία....

      Διαγραφή
  6. Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των ΑΕΝ - Ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/05/blog-post_47.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το β εκπαιδευτικο ταξιδι ποτε θα φινει τελικα?κρεμαστηκαν αυτοι που ειναι αυτοχρηματοδοτουμενοι στις σπουδες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή