Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Μειώνονται οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σε Στρατιωτικές Σχολές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κενών θέσεων




























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 4585/2022, αλλάζουν οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) στις παρακάτω Στρατιωτικές Σχολές

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

- Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ),

- Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ),

- Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ),

- Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

Με τη νέα απόφαση μειώνονται οι συγκεκριμένοι συντελεστές για τις συγκεκριμένες σχολές και γίνεται προσπάθεια μείωσης των κενών θέσεων που παρατηρήθηκαν στις Στρατιωτικές Σχολές τα δύο τελευταία λόγω εφαρμογής της ΕΒΕ στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη φετινή χρονιά έμειναν 209 κενές θέσεις σε ΣΣΕ, ΣΝΔ και ΣΜΥ. Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στη ΣΣΕ (Όπλα) όπου καλύφθηκαν μόλις 111 θέσεις από τις 251 που ήταν διαθέσιμες. Δηλαδή, έμειναν κενές 140 θέσεις που αντιστοιχεί σε ποσοστό 56% περίπου.

Δείτε παρακάτω το ΦΕΚ με τη νέα απόφαση.


Δείτε παρακάτω της ανάρτηση του panelladikes24 για κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές μετά την ανακοίνωση των ΒΑΣΕΩΝ 2022.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου