Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Εισιτήριες Εξετάσεις έτους 2022 για την εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων























Σας ανακοινώνουμε ότι οι εισιτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 για την εισαγωγή σπουδαστών στο Α΄ έτος σπουδών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα αρχίσουν στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Η εγγραφή των υποψηφίων για τις εισιτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://register.arts.uoi.gr/ από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 έως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (πληροφορίες στα τηλέφωνα της Γραμματείας: 26510-07117 και 26510-07257, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: gramarts@uoi.gr και στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://arts.uoi.gr).

Οι ημερομηνίες και οι ομάδες εξετάσεων έχουν ως εξής:

Α’ ΟΜΑΔΑ : 5/9/2022 έως 6/9/2022

Β’ ΟΜΑΔΑ : 8/9/2022 έως 9/9/2022

Γ’ ΟΜΑΔΑ : 12/9/2022 έως 13/9/2022

Δ’ ΟΜΑΔΑ : 15/9/2022 έως 16/9/2022

Η δυνατότητα προτίμησης της ομάδας για τους υποψηφίους δεν θα είναι δεσμευτική για το Ίδρυμα όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων ανά ομάδα.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων [Κτήριο Διοίκησης (Μεταβατικό κτίριο), 1ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη 45110, Ιωάννινα], από την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 έως και την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου) και είναι τα εξής:

- Έντυπη αίτηση συμμετοχής (εκτυπωμένη από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και υπογεγραμμένη από τον υποψήφιο).

- Τίτλος απόλυσης ή αποδεικτικό απόλυσης από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας του υποψηφίου (τίτλος ενιαίου Λυκείου ή Γενικού Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού).

Όσοι από τους υποψήφιους κατέχουν τίτλο μέσης εκπαίδευσης αλλοδαπής, οφείλουν να προσκομίσουν:

α) τον τίτλο απόλυσής τους μεταφρασμένο από την ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Επίσης, γίνονται δεκτές μεταφράσεις που γίνονται από δικηγόρο που έχει το δικαίωμα μετάφρασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36§ 2γ του Ν.4194/2013.

β) βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας από την οποία να προκύπτει ότι ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχουν οι υποψήφιοι, τους παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας αυτής.

Απαραίτητη είναι η επίδειξη από τον υποψήφιο της ταυτότητάς του ή του διαβατηρίου του (VISA) ή της άδειας παραμονής του στην διεύθυνση στην Ελλάδα.

- Δύο (2) φωτογραφίες τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας.

- Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

Η διαδικασία και οι υποχρεωτικές δοκιμασίες των υποψηφίων θα γνωστοποιηθούν το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και η διάρκεια των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της υποβολής των δικαιολογητικών.

Επισημαίνεται ότι “τα δελτία ταυτότητας υποψήφιων” θα δοθούν στους υποψήφιους την πρώτη μέρα των εξετάσεων με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Προϋπόθεση για την εγγραφή των επιτυχόντων κατόχων τίτλου απόλυσης αλλοδαπής είναι η βεβαίωση του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) ή του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) ή πιστοποιητικό τουλάχιστον Γ1 του κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα.

Η βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται αν ο εισαγόμενος έχει τίτλο απόλυσης από Κυπριακό Σχολείο ή τίτλο απόλυσης από ξένο σχολείο από το οποίο προκύπτει ότι έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς και το μάθημα της ελληνικής γλώσσας.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τις εξετάσεις.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Καλών Τεχνών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου