Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σε εξέλιξη η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Από το panelladikes24 υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 10/9/2018.



Πατήστε εδώ για να έχετε ενημέρωση αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία των αθλητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


69 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κανείς με πόσα μόρια μπήκε ο τελευταίος αθλητής στην Ιατρική Θεσ/νίκης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Θεσσαλονίκη πήραν 6 άτομα πέρυσι.Ο τελευταίος ήταν ένας φίλος με γραπτά περίπου 18500 και 10%
      ..

      Διαγραφή
    2. Aν ο φίλος σου είναι ο τελευταίος, μπήκε με 20290 μόρια και είχε και το 10% που σημαίνει ότι έγραψε 18446 μόρια και με αυτά πέρασε σε πρώτη φάση Κτηνιατριατρική θεσ/νίκης και στην συνέχεια Ιατρική Θεσ/νίκης.....απο ποιό άθλημα πήρε το 10% , δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο πήγαινε και πότε έμαθε τις βάσεις απο το υπουργείο...έχασε μαθήματα στο ΑΠΘ .......Εργαστήρια ή ήρθε σε συνεννόηση με το πανεπιστήμιο ....ευχαριστώ πάντως.......ευχαριστώ και την σελίδα για την άμεση απάντηση της.

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν , σύμφωνα με τον πίνακα ( https://drive.google.com/file/d/1hjbpfbarb7Fjy677CgDdPndbqK-klGgm/view ) όντως ο τελευταίος που εισήχθηκε στην ιατρική του απθ συγκέντρωσε 20290. Η αναφορά μου ωστόσο στο 6 άτομα έγινε διότι , βάσει του 4,5% που δικαιούνται οι αθλητές, οι θέσεις που τους αναλογούν είναι 7. Επομένως, πιθανόν να μην υπήρξε 7ος. Αν λοιπόν δεν κάνω κάποιο λάθος , και είναι όντως ο γνωστός μου, ο ίδιος επέλεξε να βάλει φυσικό μετά τις ιατρικές, συνεπώς δεν μπήκε στην κτηνιατρική. οι περσινές βάσεις βγήκαν πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη. Αυτά γνωρίζω.

      Υγ. Δεν είμαι της ιστοσελίδας, απλά ευελπιστώ να περάσω ιατρική ΑΠΘ φέτος, κομματάκι βεβαίως δύσκολο.

      Διαγραφή
    4. πόσα μόρια έχεις με την προσαύξηση ? σε ποιά σχολή πέρασες ?

      Διαγραφή
    5. 19334 συγκεντρωνω οπότε με βαση περσινά και προπερσινα στο Ηράκλειο με κατατασσω. (Ελπίζοντας). Τεφαα είμαι.εσυ;

      Διαγραφή
    6. 1000 μόρια παραπάνω απο εσένα.....γιατί Ηράκλειο και όχι Αλεξανδρούπολη απο που είσαι...μιας και ανέφερες ΑΠΘ

      Διαγραφή
    7. καλή εισαγωγή λοιπόν.Στο Θεσσαλονίκη - Κρήτη είμαι ανάμεσα και έχω βάλει το Ηράκλειο αμέσως μετά. Καλή σου μέρα :)

      Διαγραφή
    8. Επίσης και σε εσένα......Καλό μεσημέρι.

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα και απο εμένα, φέτος πόσους αθλητές θα πάρουν ? που φαίνεται...........να ρωτήσω κάτι στατιστικό ο 5ος με πόσα μόρια μπήκε στην Ιατρική ΑΠΘ , απο ΝΗΣΙ είσαι εσύ και ο φίλος σου ?

      Διαγραφή
    10. οι αθλητές δικαιούμαστε το 4,5% των θέσεων. Συνεπώς (4,5 /100) * 155 (που είναι οι θέσεις στο ΑΠΘ)= 6,975 περίπου ίσο με 7. Πρόπερσι με τον ανάλογο αριθμό πήραν 7 αθλητές , όπως υποθέτω θα έπρεπε να είχαν πάρει και πέρσι (με 155 θέσεις ομοίως),αλλά πήραν 6/7 ,- το 7 είναι υποθετικό-. Λογικά λοιπόν και φέτος θα δεχθούν 7 αθλητές. Επίσης ναι, εγώ από νησί, ο φίλος όχι.

      Διαγραφή
    11. το κοίταξα λοιπόν πάλι, και στον πίνακα του 2017 γράφει ότι "θέσεις 6/ επιτυχόντες 6". Άρα οι θέσεις των αθλητών το 2017 ήταν 6. Όμως τι στρογγυλοποίηση είναι τούτη του 6,975, διερωτώμαι εγώ.

      Διαγραφή
    12. οπότε 6 για θεσ/νίκη και συνολικά 41, έχω όμως την εξής απορία πέρσι τα αποτελέσματα βγήκαν 6 νοεμβρίου και τα μαθήματα ξεκινούν πιο μπροστά ,στα εργαστήρια που έχουν παρουσίες τι γίνεται ? χάνεις εξάμηνο , τον φίλο σου πως τον αντιμετώπισαν , του επέτρεψαν να παρακολουθήσει καθυστερημένα τα εργαστήρια και να τα δώσει στην εξεταστική του Ιανουαρίου ?

      Διαγραφή
    13. Για αρχή δεν είχα την ευκαιρία να τον ρωτήσω γιατί θεώρησα (όπως άλλωστε ειναι και φέτος στη Θεσσαλονίκη αν δεν κάνω λάθος) ότι τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου είναι θεωρητικά. Στο Ηράκλειο όμως έχουν εργαστήρια χημείας και ανατομίας. Τώρα περεταίρω λεπτομέρειες δεν γνωρίζω. Ας ελπίσουμε να βγούνε νωρίτερα τα αποτελέσματα να δώσουμε σαν άνθρωποι την εξεταστική του Γενάρη.

      Διαγραφή
    14. Δυστυχώς έχουν εργαστήρια και στο 1ο εξάμηνο.......αν μπορούσες να ρωτήσεις τον φίλο σου θα ήταν χρήσιμο για αρκετούς απο εμάς και για εσένα γιατί πάνω κάτω τα ίδια θα είναι σε όλες τις Ιατρικές.

      Διαγραφή
    15. Θα σας ενημερώσω αύριο τότες.

      Διαγραφή
    16. (δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση δυστυχώς).

      Διαγραφή
    17. Απήντησε επιτέλους, και λέει ότι χρωστάμε ο,τι χάσαμε (και εργαστήρια) για Σεπτέμβρη...

      Διαγραφή
    18. Είναι ανάλογα το τμήμα αλλά συνήθως δεν χανετε τίποτα γιατί είμαστε μια ειδική κατηγορία και λόγω του ότι βγαίνουν οι βάσεις αργότερα μας δίνουν μια βοήθεια πάνω σε αυτό το κομμάτι!!

      Διαγραφή
  2. Μήπως ο υπεύθυνος του site μπορεί να βοηθήσει.............ευχαριστώ πάντως όποιον το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να μπει καποιος σε καποια σχολη των 15000 οταν εχει γραψει 10000 και με την προσαυξηση 10% γινεται 11000 ενω το 90% ειναι 13500?. Η μονο εισαγεται σε σχολη με κατω απο 11000 μορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο ότι φαίνεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου πρέπει με την προσαύξηση να πιάνεις το 90% της βάσης της σχολής.

      Διαγραφή
  4. Υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να μπει καποιος σε καποια σχολη των 15000 οταν εχει γραψει 10000 και με την προσαυξηση 10% γινεται 11000 ενω το 90% ειναι 13500?. Η μονο εισαγεται σε σχολη με κατω απο 11000 μορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις υπάρξει κάποια ενημέρωση από το υπουργείο σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων θα παρακαλούσα να μας το γνωστοποιήσετε, όπως και πέρυσι. Επίσης ευχαριστώ πολύ το site γιατί είναι το μοναδικό που ασχολείται τόσο πολύ με την κατηγορία μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω γραψει 13140 μορια και ενδιαφερομαι για τεφαα θεσσαλονικης επισης εχω και την προσαυξηση 20% και 2130 μορια απο τα αθληματα.πιστευετε οτι περναω τεφφα θεσσαλονικης;ευχαριστω εκ τον προτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχω γραψει 13140 μορια και ενδιαφερομαι για τεφαα θεσσαλονικης επισης εχω και την προσαυξηση 20% και 2130 μορια απο τα αθληματα.πιστευετε οτι περναω τεφφα θεσσαλονικης;ευχαριστω εκ τον προτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως βλέπετε τις βάσεις για ψυχολογία φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν ανά σχολή στην ιατρική οι θέσεις είναι ως εξής : Αθήνα 7,
    Θεσσαλονίκη 7,Πάτρα 7, Γιάννενα 6, Λάρισα 4, Αλεξανδρούπολη 6, Ηράκλειο 5 εκτός αν κάνουμε κάποιο λάθος με τις απλοποιήσεις ή με τον υπολογισμό των θέσεων που είναι λίγο δύσκολο αφού η εγκύκλιος γράφει ξεκάθαρα ότι οι διακριθέντες αθλητές εισάγονται καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε ποσοστό 4.5% των συνολικών θέσεων του κάθε τμήματος. Επομένως συνολικά οι θέσεις είναι 42.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ έτσι τα είχα υπολογίσει ακριβώς. Ωστόσο το 2017, με τον ίδιο αριθμό θέσεων επί του συνόλου (δηλ. 155) γράφει Θεσσαλονίκη 6,Πάτρα 6, Γιάννενα 5, Λάρισα 4, Αλεξανδρούπολη 5, Ηράκλειο 4 , Αθήνα 7. Τσέκαρε τον σχετικό πίνακα : https://drive.google.com/file/d/1hjbpfbarb7Fjy677CgDdPndbqK-klGgm/view . Τώρα, ίσως να είναι οι θέσεις όσες λες και όσες υπολόγιζα και απλά παντού σχεδόν να υπήρξε ένας αθλητής κατηγορίας1 (;!)

      Διαγραφή
    2. Οι αθλητές κατηγορίας 1 εισάγονται χωρίς ποσοστιαίο περιορισμό στα τμήματα της επιλογής τους χωρίς μηχανογραφικό επομένως δεν καταλαμβάνουν κάποια θέση από το 4,5% των αθλητών της κατηγορίας 2 , ή κάνω εγώ λάθος;

      Διαγραφή
    3. νομίζω έχεις δίκιο, αλλά δεν έχω έγκυρη πηγή αυτού. Έχω ψιλομπερδευτεί με το παρόν διάταγμα και εν γένει το καθεστώς των αθλητών. γιειι :)

      Διαγραφή
  11. Ποτέ περίπου θα βγουν τ αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για την κτηνιατρική ποιος ενδιαφέρεται και έχει διάκριση σε άθλημα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς το 90% της βάσης συν το 10%.Παίρνεις τα μόριά σου βάζεις την προσαύξηση και αυτά είναι τα μόρια για την εισαγωγή σου με τους αθλητές, τα οποία πρέπει να καλύπτουν το 90% της βάσης των πανελληνίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά και κάτι πρέπει να γίνει με τις μετεγγραφές των αθλητών. Γιατί την προσαύξηση την παίρνει ο αθλητής σαν επιβράβευση. Τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια τι σχέση έχουν με αυτό;Πρέπει να τιμωρούνται οι οικογένειες των αθλητών που ξόδεψαν τόσα χρόνια πολλά από χρόνο και χρήματα.Αν πληρεί τα οικονομικά κριτήρια ή των αδερφών γιατί να μην μπορεί να πάρει μετεγγραφή. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενδιαφέρεται κάποιος για την νοσηλευτικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενδιαφέρεται κάποιος η κάποια για το Παμακ τμητμ Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενδιαφέρεται κανείς για Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενδιαφέρεται κάποιος για ψυχολογία Θεσσαλονίκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. για φυσιοθεραπεια θεσσαλονικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φυσικά και μπορούν και δεύτερη και τρίτη. Γι αυτό στην εγκύκλιο γράφει αν το ξαναχρησιμοιήσατε γράψτε τον αρ. πρωτοκόλλου της 1ης αίτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπάρχει κάποιο νεώτερο απο τα αποτελέσματα , μίλησε τελευταία κανένας με το υπουργείο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υποθέτω ότι τα αποτελέσματα θα βγουν μετά τις μετεγγραφές, διότι αν και δεν επιτρέπονται στους αθλητές όπως λέει το σχετικό ΦΕΚ , πέρυσι έγιναν κατ' εξαίρεση μετεγγραφές, κι επίσης κάποιοι από τους ομογενείς ( της κατηγορίας που βγήκαν τελευταία τα αποτελέσματα) όπως κι επίσης όσων έδιναν επαναληπτικές κλπ, ίσως είναι και αυτοί αθλητές. επομένως να χρειάζεται διασταύρωση.Άρα συγκρίνοντας και με τις περσινές ημερομηνίες, αρχές Νοέμβρη τα αναμένουμε..(Σαφώς αν έχει / θα μιλήσει κανείς με το υπουργείο θα μας δώσουν ακριβέστερες απαντήσεις)

      Διαγραφή
  23. Ενδιαφέρεται κάποιος για τεφαα Τρίκαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μετα τις 20 Οκτωβρη μου ειπαν σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έ νδιαφερεται κανείς για ηλεκτρολόγους ή χημικους ΕΜΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κανενα νεο για τα αποτελεσματα?μηπως θα βγουν το πασχα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπάρχει κανεις που θέλει οικονομικών Κομοτηνής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υπάρχει κάποιος που θέλει λαϊκή κ παραδοσιακή μουσική Άρτας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν κάποιος έχει νεότερα γενικά ας ενημερώσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι δυνατόν να χρειάζεται τόσος καιρός να βγούνε?πηρα στο υπουργείο κ μου λένε ότι δεν μπορούν να μου πουνε πότε περίπου θα βγουν κι ότι απλά να κάτσω να περιμένω ανακοίνωση στο ίντερνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελεος πια τόσο δύσκολο είναι να τα βγάλουν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παίζονται που**ιες σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω.Δεν γίνεται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών που αφορούν 100.000 άτομα να βγαίνουν σε 1,5 μήνα κι αυτά που αφορούν 6000 άτομα και είναι όλα έτοιμα μηχανογραφικά, βαθμοί με το πάτημα ενος κουμπιού να καθυστερούν τόσο. Πρέπει να κάνουμε ενστάσεις αν δούμε κάτι περίεργο.Θέλουν να αποκλείσουν κόσμο και να ευνοήσουν κάποιους όπως έγινε πριν τρια χρόνια που εκδόθηκαν δυο φορές αποτελέσματα με την αύξηση από 3% σε 4,5% για να ευνοηθούν κάποιοι.Των ομογενών βγήκαν, των πυρόπληκτων επίσης που ήταν πιο περίπλοκα, τα δικά μας γιατί καθυστερούν;

      Διαγραφή
    2. Πέρσι βγήκαν 4 Νοεμβρίου

      Διαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. τους πήρα προ λίγου και μου είπαν τέλος του μήνα. την ερχόμενη βδομάδα επομένως.

      Διαγραφή
  34. Σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έτους 2018

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/10/2018_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή