Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 - Αλλαγές στα Μηχανογραφικά Δελτία - Ένταξη Σχολών Λιμενικού Σώματος - Αλλαγές στις σχολές με τα ειδικά μαθήματα

Σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 σας ενημερώνουμε για τα εξής:

- για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και εφεξής, η εισαγωγή θα πραγματοποιείται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και η πρόσβαση σε αυτές θα γίνεται από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο «Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών», το 2ο Επιστημονικό Πεδίο «Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών» και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο «Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορική».

- το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτός από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.

- Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκτός από το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ διαγράφεται από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο και

- το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκτός από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Επίσης, 

- για την εισαγωγή στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Αγγλικά»

- για την εισαγωγή στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Ιταλικά».

Εξυπακούεται ότι όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για εισαγωγή στα ανωτέρω Τμήματα με τη διαδικασία του 10%, χωρίς νέα εξέταση, απαιτείται να είχαν εξεταστεί επιτυχώς στην αντίστοιχη ξένη γλώσσα το έτος που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Όλες οι ανωτέρω αλλαγές θα ισχύσουν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-2019.
Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

 1. Θεσεις στα παιδια ελληνων εξωτερικου θα δοθουν;; Ποτε θα γνωριζουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεσεις στα παιδια ελληνων εξωτετικου θα δοθουν; Ποτε θα γνωριζουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νινετα πρώτη χρονια δεν θα δωθουν θεσεις στους Έλληνες του εξωτερικού οπως δεν θα δωθουν και σε υποψηφίους των ΕΠΑΛ

   Διαγραφή
 3. Για τις σχολες του λιμενικου θα πρεπει επισης να δωσουμε και αθληματα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή