Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Σε λίγες μέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αποτέλεσμα εικόνας για νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Î‘Î¸Î·Î½ÏŽÎ½Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε ότι η παρούσα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκυρία διότι διεξάγεται διάλογος με όλα τα πανεπιστήμια για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης. «Είναι μια συζήτηση που δεν έχει γίνει για 30 χρόνια και με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα» είπε και προσέθεσε: «Πολλοί παρεξηγούν τη συζήτηση αυτή ως μια συζήτηση που γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τη συνέργεια ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Δεν είναι αυτό. Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι της συζήτησης. Είναι μια συζήτηση για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσής μας. Προφανώς ένα τμήμα της είναι οι συνέργειες ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αλλά είναι και η δημιουργία εντελώς νέων τμημάτων, είναι η δημιουργία των διετών προγραμμάτων σπουδών όπου θα παρέχονται πτυχία επαγγελματικού προσανατολισμού ευρωπαϊκών προσόντων. Είναι, επίσης, μια συζήτηση για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων των αγροδιατροφικών πάρκων, των τεχνολογικών πάρκων. Άρα οδεύουμε σε μια νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων».

Επιπλέον ο υπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει η νομοθέτηση αυτής της νέας αρχιτεκτονικής για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κατατίθεται τις ερχόμενες μέρες το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου