Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γαβρόγλου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και την κατάργηση του αριθμού εισακτέων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Γαβρόγλου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και την κατάργηση του αριθμού εισακτέωνΟ Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018, έκανε αναφορά στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το μεγάλο μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο για το Λύκειο και την αναμόρφωση του συστήματος εισαγωγής. Είμαστε μία κοινωνία που στην ουσία δεν έχουμε Γ’ Λυκείου. Η Γ’ Λυκείου είναι μία καθημερινότητα που δεν έχει καμία σχέση με την επί της ουσίας παραμονή στο σχολείο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που όλη η κοινωνία πρέπει να το αντιμετωπίσει. Και πρέπει να το αντιμετωπίσει για να δούμε πώς θα ξανακτίσουμε το Δημόσιο σχολείο στο σύνολο του. Η Γ’ Λυκείου, λοιπόν, είναι σήμερα μία παραμονή στο σχολείο ανάμεσα σε μία καθημερινότητα των παιδιών μίας ηλικίας πολύ δύσκολης ως προς τη σχέση τους με τον έξω κόσμο και μίας απίστευτης καταπίεσης η οποία υπάρχει λόγω του συγκεκριμένου συστήματος των εισαγωγικών εξετάσεων. Εμείς λέμε, λοιπόν: δραστική μείωση των μαθημάτων, αύξηση των ωρών διδασκαλίας, ένα Απολυτήριο που θα έχει νόημα ώστε με τον βαθμό του Απολυτηρίου να μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο και κυρίως να βρούμε τρόπους -και μελετάμε ακριβώς αυτό- ώστε τα παιδιά να σπουδάζουν αυτό που θέλουν όχι αυτό που είναι η τριακοστή επιλογή τους, επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η παθογένεια.

Κατάργηση αριθμού εισακτέων στις σχολές

Η κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων σε πάρα πολλές σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή, αν κάποιοι θέλουν να σπουδάσουν κάτι, εκτός από τα Πολυτεχνεία, εκτός από τις Ιατρικές κι εκτός από τις Νομικές, θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε τμήματα που το γνωστικό τους αντικείμενο είναι αυτό που θέλουν να σπουδάσουν και με τη δημιουργία νέων τμημάτων και με το να δώσουμε πρόσθετες θέσεις διδασκαλίας στα υπάρχοντα Τμήματα.

panelladikes24: Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής θα είχαν γίνει νωρίτερα ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις εντός του έτους 2018. Σε κάθε περίπτωση, αν το νέο σύστημα ισχύσει για τους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου θα πρέπει να είναι γνωστό το αργότερο έως τέλος της άνοιξης.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου