Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Πρυτάνεις Πανεπιστημίων - Απαιτούμενα κριτήρια την πανεπιστημιοποίηση τμημάτων ΤΕΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρυτάνεις Πανεπιστημίων - Απαιτούμενα κριτήρια την πανεπιστημιοποίηση τμημάτων ΤΕΙΠραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η 86η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων από τις 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2017

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιoς Παυλόπουλος. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου συμμετείχαν στις εργασίες της Συνόδου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Ένα από θέματα που απασχόλησε τη σύνοδο ήταν η θέσπιση ακαδημαϊκών κριτηρίων για την πανεπιστημιοποίηση τμημάτων ΤΕΙ.

Έτσι, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε, για να είναι σε θέση ένα Τμήμα ΤΕΙ να κριθεί ώστε να ενταχθεί σε ένα υπάρχον Πανεπιστήμιο θα πρέπει να πληροί τα ακόλουθα ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια

1. Να προβλέπεται ότι το γνωστικό αντικείμενο του υπό ένταξη Τμήματος ΤΕΙ εμπίπτει στην στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου υποδοχής. 

2. Το γνωστικό του αντικείμενο και το Πρόγραμμα Σπουδών του να αντιστοιχεί με διεθνώς καθιερωμένα πεδία πανεπιστημιακού επιπέδου και να μην είναι υποσύνολο αυτών. 

3. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάβαση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ σε αντίστοιχες βαθμίδες ΔΕΠ Πανεπιστημίων, αποτελεί η αξιολόγηση τους με τις αντίστοιχες διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης που ισχύουν σε αυτά. Μέχρι να λάβει χώρα η ως άνω αξιολόγηση εντάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης βαθμίδας στα Πανεπιστήμια υποδοχής, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής ως εκλέκτορες σε εκλεκτορικά και εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε θέσεις διοικητικής ευθύνης. 

4. Τα μέλη του Τμήματος ΤΕΙ να έχουν αποδεδειγμένη ερευνητική δραστηριότητα όπως αυτή θα αποδεικνύεται από το δημοσιευμένο έργο και τις ετεροαναναφορές. 

5. Να ενταχθεί και να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών. 

6. Να έχει ερευνητικές υποδομές και εξοπλισμό για την εκπόνηση και βασικής έρευνας στο γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει. 

7. Να έχει αποκτήσει την δυνατότητα οργάνωσης διδακτορικών σπουδών όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 30, παρ. 4 του Ν. 4485/2017. 

Δείτε επίσης:




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Πρωθυπουργός: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Από αύριο σε διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου - Άμεσα η ψήφισή του

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2017/12/blog-post_34.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή