Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

panelladikes24: Κάτι δε λέει σωστά ο κ. Λοβέρδος για τις μετεγγραφές με τα οικονομικά κριτήρια

Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος σε σημερινή δήλωσή του για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τη διαταγή αναστολής εκτελέσεως των υπουργικών αποφάσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ ανάμεσα στα άλλα δήλωσε ότι αυτή αναφέρεται στο νόμο του κ. Αρβανιτόπουλου για τις ειδικές κατηγορίες και όχι στη ρύθμιση επί υπουργίας του για τα οικονομικά κριτήρια. 

Όμως στην απόφαση του ΣτΕ που δημοσίευσε το panelladikes24 δε διαχωρίζονται οι δύο ομάδες φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση για μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους.

- Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την απόφαση του ΣτΕ:

Χορήγηση προσωρινής διαταγής για αναστολή εκτελέσεως των: α) υπ’ αριθμ. Φ1/161753/Β3 αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 2665/8.10.2014) με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών» β) της υπ’ αριθμ. Φ1/161748/Β3 αποφάσεως του ίδιου Υπουργού (ΦΕΚ Β’ 2665/8.10.2014) με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014 (Α’ 147)»

και

Διατάσσουμε την αναστολή εκτελέσεως των ως άνω υπουργικών αποφάσεων, καθ’ όσον αυτές αφορούν την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

- Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δήλωση του κ. Λοβέρδου:

Η απόφαση αυτή αναφέρεται στον Νόμο της 4ης Μαΐου 2014

και 

Η δική μου παρέμβαση για τις μετεγγραφές με βάση τη φτώχεια, δεν έχει κανένα πρόβλημα και οι 1900 μετεγγραφές θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες και είναι εκτός απόφασης Συμβουλίου της Επικρατείας και εκτός του μπερδέματος αυτού.

Δείτε επίσης:

Απόφαση Βόμβα του ΣτΕ για τις Μετεγγραφές Φοιτητών - Διαταγή για αναστολή εκτελέσεως των υπουργικών αποφάσεων στις Αρχιτεκτονικές Σχολές ΕΜΠ και ΑΠΘ

Α. Λοβέρδος: Δεν θα υπάρξει αλλαγή σε όσες μετεγγραφές έχουν ολοκληρωθεί - Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές με οικονομικά κριτήρια




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου