Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία Λοβέρδου στη Βουλή για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής, στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο θέμα των μετεγγραφών φοιτητών μετά την εξέλιξη που προέκυψε με την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή εκτελέσεως των υπουργικών αποφάσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα:

''Πρέπει να βρούμε μια λύση. Έχει δίκιο ο συνάδελφος. Γιατί, κύριε Πρόεδρε; Ενώ, καλή ή κακή, η διάταξη της 4ης Μαΐου εφαρμοζόταν, δύο σχολές με πολύ μεγάλο αριθμό μελών ΔΕΠ, Αρχιτεκτονική Μετσοβίου και ΑΠΘ, έκαναν αίτηση ακυρώσεως. Δεν υπάρχει απόφαση. Προσωρινή διαταγή υπάρχει ενόψει της εκδίκασης της αίτησης αναστολής. Δεν πάει μακριά. Νομίζω ότι κάτι άκουσα για 1η Φεβρουαρίου. 

Αλλά αυτό όπως και να έχει, κύριε Πρόεδρε, πάει πίσω την όλη διαδικασία. Λέω στο συνάδελφο ότι για όσους ζητούν μεταγραφή με βάση τα οικονομικά κριτήρια, η διαδικασία προχωράει κανονικά για όλα τα πανεπιστήμια και όλα τα τμήματα της χώρας πλην αυτών των δύο. Για όσες μετεγγραφές έχουν γίνει, συντελέστηκαν. Τελείωσε. Για τα υπόλοιπα τμήματα, αν δεν προσφύγουν αυτά, η διαδικασία προχωράει. Ακούω ότι κάποιοι θα προσφύγουν. Δεν το είδα. Άρα, μένουν δύο τμήματα, αν θέλουμε να μιλάμε πολύ συγκεκριμένα. Τι νομοθετική ρύθμιση να κάνουμε;''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου