Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Υπουργείο Παιδείας για άρνηση εγγραφής φοιτητών λόγω μετεγγραφής σε ΕΜΠ και ΑΠΘ

Σχετικά με τις αποφάσεις των Αρχιτεκτονικών Σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αρνούνται να δεχτούν αιτήσεις εγγραφής φοιτητών λόγω μετεγγραφής, προβάλλοντας σαν δικαιολογία το γεγονός ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του κύρους των νόμων που ρυθμίζουν την μεταφορά θέσης φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το γεγονός ότι έχει ασκηθεί προσφυγή κατά του κύρους των νόμων, που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών, είναι μεν δικαίωμα του καθενός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δίνει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε, από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, να αρνείται να εφαρμόσει τις υπάρχουσες διατάξεις.

Οι σχετικές αποφάσεις των Αρχιτεκτονικών Σχολών είναι παράνομες και οι φορείς υλοποίησης αυτών διαπράττουν προφανώς πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα.

Ζητώ από τους κοσμήτορες των Σχολών να επαναφέρουν τη νομιμότητα και να μην κάνουν πολιτική σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους.


2 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ,ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ…
    ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ..
    78 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
    39 ΟΜΟΤΙΜΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
    48 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ
    10 ΑΤΟΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
    1 ΑΤΟΜΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ
    1 ΑΤΟΜΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ
    1 ΑΤΟΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΜΕΑ Α
    2 ΑΤΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΜΕΑ Β
    2 ΑΤΟΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΜΕΑ Γ
    1 ΑΤΟΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΜΕΑ 4
    3 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΗΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ
    ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ… 186 ΑΤΟΜΑ
    ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΣΤΑΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΑΛΛΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΔΟΥ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ,ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή