Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Χωρίς απόφαση η ΟΛΜΕ. Συνεχίζεται αύριο στις 12.00 η συνεδρίαση

Διακόπηκε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, η μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί εκ νέου το πρωί της Παρασκευής και ώρα 12:00.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, η αρχική συμφωνία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επιτευχθεί και προβλέπει απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ωστόσο οι συνδικαλιστές δεν τα... βρίσκουν στο διαδικαστικό της υπόθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της ΔΑΚΕ για πραγματοποίηση απεργίας, με την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα ήταν τουλάχιστον 30%, φαινόταν αρχικά ως το επικρατέστερο σενάριο στη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αντέτειναν ότι η συγκεκριμένη πρόταση ουσιαστικά αποτελεί προοίμιο συνολικότερης ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση στο ΔΣ και, τελικώς, να αποσυρθεί η πρόταση από τη ΔΑΚΕ.
Η πλειοψηφία, πάντως, των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, φέρεται να επιμένει στην πρόταση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε: «Βρισκόμασταν πολύ κοντά στο να καταλήξουμε σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17/5 και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20/5». 
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φέρεται να έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο επιστράτευσης των καθηγητών, σε περίπτωση που αποφασίσουν να προχωρήσουν σε απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών.
Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, αλλά και να μην μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. 
Ζητούν επίσης από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το προεδρικό διάταγμα για τις αναγκαστικές μεταθέσεις καθηγητών.
Την ίδια ώρα, πάντως, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τα ψέματα, όπως λέει, της ΟΛΜΕ, με «non paper» που διέρρευσε το απόγευμα της Πέμπτης και κάνει λόγο για «συντεχνιακές στρεβλώσεις της πραγματικότητας». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου