Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απεργία μέσα στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ


Να γίνει 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη από τις 20 Μαΐου αποφάσισε η ΟΛΜΕ. 

Με ψήφους 9 υπέρ και δύο κατά το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΛΕ που συνεδρίασε εκ νέου σήμερα αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εντείνοντας την αγωνία χιλιάδων μαθητών. 

Η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να εγκριθεί από τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και τη γενική συνέλευση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου. 

Αρβανιτόπουλος κατά συνδικαλιστών ΟΛΜΕ 
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι ''οι τακτικισμοί του 11μελούς Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ή 3ωρες στάσεις εργασίας και η λήψη της απόφασης από τις Τοπικές Ενώσεις των Καθηγητών για 5μερες επαναλαμβανόμενες, με κάλπες ή χωρίς κάλπες, με το όριο της συμμετοχής στις κάλπες το 30% ή χωρίς όριο συμμετοχής, το μόνο που συνεισφέρουν είναι να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον απειλών προς την κοινωνία και αγωνίας προς τους δοκιμαζόμενους μαθητές.
Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ακόμα και εάν μία ΕΛΜΕ πάρει απόφαση για απεργία, αυτό σημαίνει ακύρωση των Πανελληνίων σε όλη τη χώρα. Γι αυτό μια ώρα αγωνίας των μαθητών είναι επαχθέστερη μιας ώρας απεργίας των καθηγητών.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου