Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Έλεγχος γνώσης κολύμβησης σπουδαστών/σπουδαστριών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)























1.
Η διαδικασία ελέγχου γνώσης κολύμβησης των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται κατ’ έτος στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) διενεργείται από αρμόδια επιτροπή, η οποία συγκροτείται με Ημερήσια Διαταγή (Η.Δ.) του Διοικητή της εκάστοτε Α.Ε.Ν., αποτελούμενη από:

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

α) Τον Διοικητή, με αντικαταστάτη τον Υποδιοικητή της Α.Ε.Ν.,

β) τον Διευθυντή Σχολής (Πλοιάρχων ή Μηχανικών αντίστοιχα), με αντικαταστάτη τον αναπληρωτή Διευθυντή ή ελλείψει αυτού, μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού μετά από πρόταση του Διευθυντή Σχολής,

γ) ένα μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού, με τον αντικαταστάτη του, μετά από πρόταση του Διευθυντή Σχολής.

Χρέη Γραμματέα της επιτροπής θα εκτελεί μέλος του διοικητικού προσωπικού και ελλείψει αυτού, μέλος του προσωπικού Λ.Σ. της Α.Ε.Ν., με τον αντικαταστάτη του.

2. Έργο της επιτροπής είναι η εξέταση στη γνώση κολύμβησης: α) των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται κατ’ έτος στις Α.Ε.Ν. για φοίτηση στο πρώτο (Α΄) έτος σπουδών. β) των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισήχθησαν στις Α.Ε.Ν. για φοίτηση στο πρώτο (Α΄) έτος σπουδών κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη και για οιονδήποτε λόγο δεν συμμετείχαν ή δεν πέτυχαν στις πραγματοποιηθείσες, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στην παρούσα απόφαση, εξετάσεις γνώσης κολύμβησης.

3. α) Η επιτροπή θα συνεπικουρείται στο έργο της, για λόγους ασφαλείας, από δύο (2) αθλητές κολύμβησης – υδατοσφαίρισης πιστοποιημένους ναυαγοσώστες του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.Π./Αυτοτελούς Γραφείου Αθλητισμού. Οι παραπάνω μπορεί να αντικαθίστανται από δύο (2) μέλη της Υ.ΝΑ.Ν.Π./ Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Μ.Υ.Α. ή εναλλακτικά της Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Υ.Σ.Υ.Δ. με πιστοποιημένες γνώσεις Βατραχανθρώπου / Διασώστη των πλησιέστερων προς εκάστη Α.Ε.Ν. ή τόπο εξέτασης Κεντρικών Λιμεναρχείων ή, ελλείψει αυτών, από ιδιώτες πιστοποιημένους ναυαγοσώστες.

β) Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα παρίσταται και ασθενοφόρο με προσωπικό ειδικευμένο στην παροχή Α΄ βοηθειών.

4. Η αρχική εξέταση των σπουδαστών/σπουδαστριών θα πραγματοποιείται σε χρονική περίοδο κατά κρίση του εκάστοτε Διοικητή Α.Ε.Ν., από την έναρξη του Α΄ διδακτικού εξαμήνου και μέχρι τον μήνα Απρίλιο εκάστου έτους στην πλησιέστερη σε κάθε Α.Ε.Ν. διαθέσιμη κολυμβητική δεξαμενή.

5. Στη συνέχεια, και σε περίπτωση ύπαρξης σπουδαστών/σπουδαστριών οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή δεν επέτυχαν στην αρχική εξέταση, η πρώτη επανεξέταση θα πραγματοποιείται εντός ενός (1) μηνός από την αρχική εξέταση.

6. Τέλος, και σε περίπτωση ύπαρξης εκ νέου σπουδαστών/σπουδαστριών οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή δεν επέτυχαν στη πρώτη επανεξέταση, οι εν λόγω σπουδαστές/σπουδάστριες δύνανται να επανεξετασθούν για μία και μόνο φορά στη γνώση της κολύμβησης μετά από αίτησή τους στην Α.Ε.Ν. εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της πρώτης επανεξέτασης. Η τελευταία επανεξέταση θα πραγματοποιείται εντός δεκαπενθημέρου από την αίτηση, σε κολυμβητική δεξαμενή, η οποία επιλέγεται από την Α.Ε.Ν. και κατά την οποία, οι προβλεπόμενοι στην παρ. 3 της παρούσας, δύο (2) αθλητές κολύμβησης – υδατοσφαίρισης ή μέλη της Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Μ.Υ.Α. ή της Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Υ.Σ.Υ.Δ. ή ιδιώτες ναυαγοσώστες, μειώνονται σε έναν (1). Μετά το πέρας και της τελευταίας επανεξέτασης, και σε περίπτωση εκ νέου αποτυχίας ή μη συμμετοχής σπουδαστών/σπουδαστριών σε αυτή, οι εν λόγω σπουδαστές/σπουδάστριες θα διαγράφονται από την Α.Ε.Ν.

7. Ο τόπος, ο χρόνος, καθώς και κάθε απαιτούμενη λεπτομέρεια της εξέτασης, θα ορίζονται με Η.Δ. του Διοικητή εκάστης Α.Ε.Ν., σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες ή ιδιώτες και με τα πλησιέστερα στον τόπο εξέτασης Δημόσια Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.

8. Οι εξεταζόμενοι/εξεταζόμενες θα πρέπει να διανύουν κολυμπώντας απόσταση εικοσιπέντε (25) μέτρων σε χρόνο μικρότερο των τριών (3) λεπτών της ώρας.

9. Μετά το πέρας της κάθε εξέτασης θα συντάσσεται πρακτικό με τα ονόματα των επιτυχόντων ή αποτυχόντων σπουδαστών/σπουδαστριών, το οποίο θα αναρτάται στους πίνακες ανακοινώσεων της Α.Ε.Ν. Το πρακτικό της εξέτασης θα κοινοποιείται στο Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.ΕΚ.Ν. Α΄ - Β΄.

10. Σπουδαστές/σπουδάστριες, οι οποίοι/ες για οιονδήποτε λόγο δεν θα συμμετάσχουν στην εξέταση, θα θεωρούνται ως αποτυχόντες, τιθέμενης σχετικής παρατήρησης στο πρακτικό.

11. Η αποδεδειγμένη γνώση κολύμβησης αποτελεί προϋπόθεση εκτέλεσης του πρώτου (Α΄) εξαμήνου πρακτικής άσκησης επί πλοίου. Σπουδαστές/σπουδάστριες, εφόσον, μετά την προβλεπόμενη στην παρ. 6 της παρούσας τελευταία επανεξέταση, δεν επιτύχουν στον έλεγχο γνώσης κολύμβησης, δεν θεμελιώνουν δικαίωμα εκτέλεσης του πρώτου (Α΄) εξαμήνου πρακτικής άσκησης επί πλοίου, ανεξάρτητα από τον αριθμό μαθημάτων των Α΄ και Β΄ εξαμήνων, τα οποία έχουν περατώσει επιτυχώς, σύμφωνα με την περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 19 της (στ) σχετικής.

12. Για όλους τους σπουδαστές/σπουδάστριες, στο πεδίο ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ του Μητρώου Σπουδαστή, θα καταχωρείται η εγγραφή «ΓΝΩΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ», όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία της κάθε εξέτασης με χαρακτηρισμό «ΕΠΕΤΥΧΕ» ή «ΑΠΕΤΥΧΕ».

13. Στις Γραμματείες των Σχολών θα τηρείται ιδιαίτερος φάκελος με τα πρακτικά των επιτροπών εξέτασης στη γνώση κολύμβησης.

14. Τα κάθε φύσης οδοιπορικά έξοδα και έξοδα μετακινήσεων, θα βαρύνουν την πάγια προκαταβολή εκάστης Α.Ε.Ν..

Δείτε εδώ όλα τα για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Πότε θα βγουν οι τοποθετήσεις στις σχολές και που έχει περάσει το κάθε παιδί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή