Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Βάσεις 2024 - Τμήματα Μαθηματικών - Μεγάλη πτώση των βάσεων και πολλές κενές θέσεις - Διαπιστώσεις

Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις Βάσεις 2024 σχετικά με τα Τμήματα Μαθηματικών προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Είσαι πρωτοετής φοιτητής-τρια και θέλεις να είσαι πλήρως ενημερωμένος-η για όλες τις εξελίξεις που απαιτούνται στα πρώτα φοιτητικά σου βήματα; Αν ναι, τότε μπορείς να έχεις πλήρη ενημέρωση και από τη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

- μεγάλη πτώση των βάσεων σε σχέση με πέρσι,

- η πτώση των βάσεων φτάνει έως και τα 1.425 μόρια στο τμήμα της Κρήτης,

- καλύφθηκε μόλις το 55% των θέσεων,

- υπάρχουν πολλές κενές θέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά και Σάμο,

- οι εισαχθέντες στην Καστοριά είναι μόλις 16 και στη Σάμο μόλις 14 με το 84% και το 90% αντίστοιχα να είναι οι κενές θέσεις στα συγκεκριμένα τμήματα.

- στο τμήμα των Ιωαννίνων εισήχθησαν 55 φοιτητές και έμειναν κενές θέσεις 194 (78%).

Σίγουρα η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και η ίδρυση των νέων τμημάτων σε Καστοριά και Λαμία έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Όμως, πρέπει να τονιστεί και η αποστροφή των νέων προς τις σπουδές μαθηματικών και η προτίμηση στις σχολές μηχανικών, ειδικά μετά τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την αναγνώριση των τμημάτων μηχανικών ως πολυτεχνικά.

* Τα στοιχεία του πίνακα αφορούν την κατηγορία ΗΜΕΡ ΓΕΛ 90%.

* Πατήστε πάνω στον πίνακα για μεγέθυνση.

* Πηγή πίνακα: https://lisari.blogspot.com/

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου