Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Κεραμέως: Έρχεται νομοσχέδιο για το bullying - Θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες - Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στη Βουλή

Νέο νομοσχέδιο για τη σχολική βία και το σχολικό εκφοβισμό (bullying)
ετοιμάζει η Υπουργός Παιδείας, όπως ανέφερε σε συνέν
τευξη στο Action24.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη ενταγμένη στο “Πρόγραμμα Φιλία”, που θα προβλέπει ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά σχολικής βίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να “μιλήσουν”, όπως είπε.

«Είναι νέο πρόγραμμα που θα δίνει δυνατότητα για ανώνυμες καταγγελίες, και θα γίνει πολύ άμεσα, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

«Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν τα σχολεία», πρόσθεσε, και επανέλαβε ότι προσλήφθηκαν 3200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, υπάρχουν σύμβουλοι σχολικής ζωής, ενώ γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις. Υπενθύμισε ότι εχουμε πολλές καταγγελίες για φερόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία θα ήταν λιγότερα αν είχαμε μάθημα σεξουαλικής αγωγής από νωρίτερα. «Αν όλος ο πληθυσμός είχε κάνει σεξουαλική αγωγή από την 3η Δημοτικού, ποια Ελλάδα θα είχαμε σήμερα;»



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Νομοσχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού - «Ζούμε Αρμονικά ΜΑΖΙ, Σπάμε τη Σιωπή!»

    https://panelladikes24.blogspot.com/2023/02/blog-post_74.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή