Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τέλος τα διπλά Μηχανογραφικά Δελτία, πότε θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εξετάσεων

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, τροποποιείται η απόφαση (Β΄ 643) με θέμα: «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής, με το «νέο» σύστημα του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν.4610/2019 (ΦΕΚ
70 Α΄) και με το άρθρο 165 του Ν. 4635/2019 (ΦΕΚ 167 Α΄) δίνοντας οριστικό τέλος στην πρόβλεψη για διπλά μηχανογραφικά δελτία.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 - Ενημέρωση.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το ΥΠΑΙΘ εξήγγειλε την κατάργηση της διάταξης, η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε από την περίοδο που θεσμοθετήθηκε.

Το διπλό μηχανογραφικό που καταργήθηκε χωρίς ποτέ να εφαρμοστεί, είχε θεσπιστεί μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ωστόσο, έμεινε ανενεργό, καθώς εκφράστηκαν προβληματισμοί για πιθανές παρενέργειες από την εφαρμογή της.

Με την ίδια τροποποιητική απόφαση, προβλέπεται ότι το πρόγραμμα των εξετάσεων θα εκδίδεται έως και τη 15η Σεπτεμβρίου του σχολικού έτους εντός του οποίου πραγματοποιούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ επίσης καθορίζεται ότι οι θέσεις εισακτέων για το 10% που δεν καλύπτονται, μεταφέρονται στις θέσεις των υποψηφίων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ.

Πατήστε εδώ για να το έγγραφο με τις αλλαγές που επέρχονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου