Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Σxολεία: Τι είναι η νέα πλατφόρμα e-parents και ποια η χρησιμότητά της

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-parents θα μπορούν να ενημερώ
νονται οι γονείς για τις επιδόσεις των παιδιών τους στο σχολείο και τους βαθμούς τους σε προφορικές και γραπτές εξετάσεις και τεστ, για τις απουσίες τους, αλλά και τη διαγωγή τους στην τάξη και το σχολείο.

Τη λειτουργία της πλατφόρμας προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο εκτιμά ότι θα λειτουργήσει σύντομα. Μέσω αυτής θα μπορούν επίσης οι γονείς και οι κηδεμόνες να κλείνουν ραντεβού με τους καθηγητές και να ενημερώνονται για τα θέματα που αφορούν τη φοίτηση των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα θα παρέχει τις παρακάτω δυνατότητες:

• Ανακοινώσεις & ειδοποιήσεις, ώστε να αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.
• Δραστηριότητες και ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.
• Παρακολούθηση βαθμών και επιδόσεων των μαθητών, ενημέρωση για απουσίες, καθώς και για συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.
• Ενημέρωση για τη μελέτη σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.
• Προγραμματισμός συνάντησης με τον εκπαιδευτικό ή και online επικοινωνία μαζί του μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.
• Δίκτυο κηδεμόνων, με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.
• Ειδικές υπηρεσίες (παρακολούθηση θέσης σχολικού, υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δωρεές και χορηγίες για το σχολείο). 

Τα παραπάνω θα υλοποιούνται παράλληλα με την εξέλιξη του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, και των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εμφάνιση της, στη δημιουργία πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ σχολείων και γονέων.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός σημείωσε ότι ''Προσπαθούμε να ψηφιοποιήσουμε και αυτή τη διαδικασία'' και ότι η νέα πλατφόρμα e-parents αποτελεί σημαντική καινοτομία, μέσω της οποίας οι γονείς θα λαμβάνουν ενημέρωση για διδακτέα ύλη, βαθμούς, επιδόσεις, απουσίες, θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και τις δραστηριότητες του σχολείου, σε προγραμματισμένες συναντήσεις ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και άλλα. Θα λαμβάνουν ενημέρωση και θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο και τις δραστηριότητες του σχολείου, σε προγραμματισμένες συναντήσεις ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και άλλα.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου