Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Κεραμέως για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ): Θωρακίζεται το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών - Δυνατότητα στα ΑΕΙ να επανεξετάσουν τους συντελεστές της ΕΒΕ

Η Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ερωτήθηκε αν θα υπάρξουν αλλαγές στην εφαρμογή της 
Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 και απάντησε τα εξής: 

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Mε την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) διασφαλίζουμε ότι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές έχουν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους στον προβλεπόμενο χρόνο. Δώσαμε τέλος στο φαινόμενο εισαγωγής φοιτητών με 2 και 3 στα 20, καθώς και στον εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό αλλά και ποσοστό αποφοίτησης.

Παράλληλα, θωρακίζουμε το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών, ενισχύουμε την αυτονομία των πανεπιστημίων και τη δυνατότητα κάθε τμήματος να διαμορφώσει την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή του φυσιογνωμία καθώς για πρώτη φορά προβλέπεται ρόλος για τα ΑΕΙ ως προς τα κριτήρια εισαγωγής των φοιτητών.

Όπως είχαμε δεσμευθεί, δώσαμε τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να επανεξετάσουν, αν το επιθυμούν, τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που έχουν καθορίσει για την επόμενη χρονιά, αφού αξιολογήσουν και τα δεδομένα που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής το περασμένο καλοκαίρι.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΟΣΟΙ ΔΩΣΟΥΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ 10%, ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ 2021, ΠΩΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Η ΕΒΕ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΑΝΑΝ ΦΕΤΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΒΕ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή