Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Εντός Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την πρόσληψη των ενστόλων
























Στους λόγους που μετατίθεται η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στο άνοιγμα των Ιδρυμάτων και στην καταγγελία φοιτητή ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Όπως σημείωσε ο κ. Συρίγος στο Πρώτο Πρόγραμμα, η καθυστέρηση στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στον ΑΣΕΠ από μη επιτυχόντες, μετά τη δημοσιοποίηση του προσωρινού πίνακα με τα άτομα που θα στελεχώσουν το νέο σώμα.

«Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος έκφρασης»

«Δεν είναι κυβερνητική απόφαση η καθυστέρηση που υπάρχει αλλά οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους και σχετίζονται με τον τρόπο προσλήψεως των υπαλλήλων», τόνισε και πρόσθεσε:

«Μου είπαν ότι η διαδικασία με την πρόσληψη των αστυνομικών θα τελειώσει εντός του Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα χρειάζονται 3 μήνες εκπαιδεύσεως και μετά θα αναλάβουν καθήκοντα».

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, ο Υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι «γυρίζουμε και σε πρακτικές που είχαν εκλείψει τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήταν κλειστές οι σχολές».

Τέλος, για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ υπογράμμισε πως «το τελευταίο πράγμα στο οποίο έχει χώρο η βία είναι το Πανεπιστήμιο, ο κατεξοχήν χώρος ελευθερίας διαλόγου και έκφρασης».



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου