Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Κεραμέως: Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη θα συνεχιστεί

Η Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, αναφέρθηκε και στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη και ανέφερε τα εξής:

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ίδρυσε ή ανωτατοποίησε περισσότερα από 150 πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη τη χώρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια. Υπήρξαν νέα τμήματα που ιδρύθηκαν ακόμη και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής!

Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και στην προσπάθεια αυτή τα πανεπιστήμια είναι συνοδοιπόροι μας.

Ήδη έχουν γίνει βήματα που περιλαμβάνουν την αναστολή λειτουργίας 37 τμημάτων που ίδρυσε άκριτα η προηγούμενη κυβέρνηση όπως επίσης και της 4ης Νομικής Σχολής στη χώρα που είχε ιδρυθεί αδιαφορώντας για τους χιλιάδες ανέργους πτυχιούχους του κλάδου, τη συγχώνευση 4 τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, κατόπιν πρότασης του ίδιου του πανεπιστημίου και της σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τον εξορθολογισμό και τη συγχώνευση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη θα συνεχιστεί στη βάση τριών κυρίως κριτηρίων: των αποτελεσμάτων της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, των προτάσεων των ίδιων των πανεπιστημίων, των συστάσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία συνεκτιμά και τις συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου