Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Μετεγγραφές/Μετακινήσεις Φοιτητών έτους 2021 - Ποιοι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης






























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Για τις Μετεγγραφές Φοιτητών θα έχετε πλήρη ενημέρωση και στη σελίδα Μετεγγραφές Φοιτητών - Ενημέρωση.

Δείτε παρακάτω ποιες κατηγορίες φοιτητών δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής ή μετακίνησης.

α) Όσοι έχουν λάβει μετεγγραφή, ή μετακίνηση σε άλλο Τμήμα του ιδίου επιστημονικού πεδίου, [Σημειώνεται ότι όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί με εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου ΓΕ.Λ. ή ημερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑ.Λ. εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή με το 10%) εκ νέου σε Τμήμα διαφορετικό από αυτό, στο οποίο τους χορηγήθηκε κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη μετεγγραφή, δύνανται να αιτηθούν μετεγγραφή/μετακίνηση.]

β) Όσοι έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο φοίτησης, ο οποίος προβλέπεται για την απόκτηση πτυχίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, όπου φοιτούν.

γ) Όσοι, με αίτησή τους, έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για όσο χρόνο διαρκεί η διακοπή της φοίτησης και της φοιτητικής ιδιότητας, εκτός αν αυτή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας, και εφόσον δεν έχουν υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής σε Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 56 του ν. 4415/2016 (Α΄159),

δ) Όσοι έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι. με τις κάτωθι κατηγορίες:

(δα) τέκνα των Ελλήνων του εξωτερικού.

(δβ) αλλοδαποί - αλλογενείς.

(δγ) υπότροφοι αλλοδαποί - αλλογενείς οι οποίοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα τμήματα Θεολογικών των Α.Ε.Ι. και στα προγράμματα σπουδών των Α.Ε.Α. σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές.

(δδ) υπότροφοι ομογενείς.

(δε) αθλητές οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 2725/1999 (Α΄121),

(δστ) όσοι έχουν εγγραφεί σε Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής. Αποκλείεται η μετεγγραφή μεταξύ Τμημάτων Α.Ε.Ι. με έδρα την ίδια Περιφερειακή Ενότητα.

Δείτε επίσης:





Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών καθώς και στη σελίδα Μετεγγραφές Φοιτητών - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου