Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κεραμέως: Από τη συνολική διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων θα εξαρτηθεί εάν μετατεθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020


Την αναστολή της λειτουργίας του αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοιού στη χώρα.

«Για το διάστημα των 14 αυτών ημερών θα συνεχιστεί ανελλιπώς η εξέταση όλων των δεδομένων και θα αποφασιστεί εκ νέου σε τι βαθμό το μέτρο μπορεί να ολοκληρωθεί σε 14 μέρες ή χρήζει ενδεχομένως ανανέωσης», δήλωσε στην εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και ότι δεν χάνεται η σχολική χρονιά

Στην ερώτηση αν θα χρειαστεί να παραταθεί το σχολικό έτος και να μετατεθούν οι Πανελλαδικές, η υπουργός απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνολική διάρκεια αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας για μεγαλύτερο διάστημα, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται η επέκταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης.

Ανεξαρτήτως πάντως της διάρκειας της αναστολής λειτουργίας, το υπουργείο μελετά την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Δείτε επίσης: 







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Αν πάνε οι Πανελλαδικές Ιούλιο οι βάσεις θα βγουν Οκτώβριο και όλοι θα τρέχουν να βρουν σπίτι βέβαια αν γίνει αυτό τότε θα έχουν πιθανότητες οι περισσότεροι να μπουν εκεί πού θέλουν γιατί θα έχουν περισσότερο χρόνο για διάβασμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προβληματισμός επικρατεί στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 - Θα ξεκινήσουν μαθήματα μέσω διαδικτύου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/03/2020_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή