Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κεραμέως: Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα - Δεν μπορούν να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για σχολική χρονιά και Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

panelladikes24 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: 2020Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 είπε ότι «δεν έχουμε όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το αν σίγουρα θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι πρώτος στόχος όλων πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και δη των παιδιών και κυρίως να μην χαθεί η σχολική χρονιά και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Σε ότι αφορά τις εναλλακτικές για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι τα βασικά όπλα είναι:

- η επέκταση του σχολικού έτους,

- η μείωση της ύλης,

- η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Αυτό που λέω προς τα παιδιά της Γ’ Λυκείου και τους γονείς τους είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε η έναρξη των Πανελλαδικών να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τους», δεσμεύθηκε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην θετική ανταπόκριση που βρίσκει από την εκπαιδευτική κοινότητα ανά την επικράτεια η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Δείτε επίσης: 






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου