Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Υπουργός Παιδείας: Υπήρξαν ορισμένοι που δήλωσαν ως τόπο κατοικίας τους την Μάνδρα, προκειμένου να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ των μαθητών από τις πληγείσες περιοχές

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργός Παιδείας: Υπήρξαν ορισμένοι που δήλωσαν ως τόπο κατοικίας τους την Μάνδρα, προκειμένου να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ των μαθητών από τις πληγείσες Ï€ÎµÏÎ¹Î¿Ï‡Î­Ï‚Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παραβρέθηκε σήμερα στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ. κ. Δημοσχάκη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν εντάχθηκαν στην ευεργετική διάταξη μαθητές σχολείου της Σαμοθράκης, η οποία επλήγη από φυσικές καταστροφές, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, όπως έγινε και στη Μάνδρα.

Ο κ. Γαβρόγλου έσπευσε να σχολιάσει ότι τα μεγέθη είναι ανόμοια και δεν μπορούν να συγκρίνονται καθώς στη Σαμοθράκη το σχολείο έκλεισε για δύο μόλις ημέρες ενώ στη Μάνδρα η ομαλότητα επανήλθε έπειτα από μήνες.

Εκεί ωστόσο ο υπουργός προέβη και σε μια πρωτοφανή καταγγελία - αποκάλυψη, ενδεικτική όπως είπε μιας μεγάλης παθογένειας της ελληνικής κοινωνίας, περιγράφοντας κρούσματα επιτηδείων οι οποίοι σπεύδουν να επωφεληθούν ευεργετικών διατάξεων αν και δεν το δικαιούνται: “Θα σας πω για τη Μάνδρα κάτι το οποίο πολλές φορές δεν μας τιμά ως κοινωνία. Προχωρήσαμε στην ευνοϊκή διάταξη. Ανακαλύπτουμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν αλλαγές μόνιμης κατοικίας στη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Άνθρωποι που ήταν αλλού στα καλά καθούμενα εμφανίζονται ξαφνικά με μόνιμη κατοικία στη Μάνδρα. Λέω λοιπόν ότι υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι καλός” είπε ο υπουργός Παιδείας.

Δείτε επίσης: Δείτε την Υπουργική Απόφαση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις πληγείσες περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου