Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Μετεγγραφές Φοιτητών 2018 - Από 10/10 έως 19/10 η υποβολή των αιτήσεων - Εγκύκλιος

400x550 foitites amfitheatroΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. 

Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

- από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,

- από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,

- από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. 

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο ενώ πρέπει να μελετήσετε και τις αντιστοιχίες των Σχολών/Τμημάτων των Ιδρυμάτων.


ΦΕΚ 2520 Β - 29.06.2018 (Αντιστοιχίες Τμημάτων)

ΦΕΚ 2784 Β - 12.07.2018 (Αντιστοιχίες Τμημάτων)Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

 1. Δυστυχώς ο κ.Υπουργός κράτησε την υπόσχεσή του εν μέρη. Έδωσε όπως έπρεπε 6 μόρια σε οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Οι φοιτητές όμως που περίμεναν υπομονετικά από το προηγούμενο έτος , είναι μέλη οικογενειών σε οικονομική εξαθλίωση και είχαν περάσει ΤΕΙ ήλπιζαν να μπορέσουν να μετεγγραφούν στο ΠΔΑ. Αυτή η δυνατότητα δόθηκε στα αδέρφια το Μάρτιο. Όταν έκαναν το μηχανογραφικό τους πέρυσι δεν ήξεραν ότι δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ στην Αθήνα. Όταν ο κ.Υπουργός τους υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει το Σεπτέμβριο δεν τους είπε ότι θα υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων. Πανεπιστημίου προηγούμενου έτους που θα μπορούν να ξανακάνουν αιτήσεις και ΤΕΙ που δεν θα μπορέσουν να κάνουν για Αθήνα και θα εγκαταλείψουν. Υπάρχει χρόνος να δοθεί κάποια συμπληρωματική εγκύκλιος για τα περυσινά τουλάχιστον παιδιά που είναι ίδια περίπτωση με τα περυσινά αδέρφια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετεγγραφές Φοιτητών 2018 - Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή - Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

  https://panelladikes24.blogspot.com/2018/10/2018_10.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα, έχω μια απορία αλλά δεν ξέρω αν απαντάει κανείς στα σχόλια που γράφονται εδώ. Έχει δικαίωμα μετεγγραφής γονέας διαζευγμένος προπτυχιακός φοιτητής, όταν έχει παιδί φοιτητή σε άλλη πόλη;Και που πρέπει να κάνει αίτηση, σε ποια κατηγορία; Με οικονομικά κριτήρια ή στα αδέλφια που όμως δεν φαίνεται να καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην εφαρμογή υπαρχουν τηλέφωνα του υπουργείου για απορίες. Πάρε εκεί για επίσημη ενημέρωση.

   Διαγραφή