Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Σχετικά με τις εγγραφές, την κάλυψη κενών θέσεων (επιλαχόντες) και τις μετεγγραφές επιτυχόντων στις ΑΕΝ 2018-2019

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Το panelladikes24 σας επισημαίνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι επιτυχόντες στις ΑΕΝ και τις αντίστοιχες προθεσμίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι επιτυχόντες σπουδαστές των ΑΕΝ (πρώτης και δεύτερης κατηγορίας) πρέπει να παρουσιαστούν στις ΑΕΝ μέχρι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
α. Αστυνομική ταυτότητα και φωτοτυπία της
β. Τέσσερις φωτογραφίες
γ. Απολυτήριο Λυκείου (αν δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο).

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Νεοεισαγόμενοι σπουδαστές των ΑΕΝ δύναται να υποβάλουν αιτήσεις για μετεγγραφή εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Τονίζεται ότι οι μετεγγραφές σπουδαστών των ΑΕΝ γίνονται σύμφωνα με το άρθρο 26 του Κανονισμού Σπουδών Πλοιάρχων και Μηχανικών ΑΕΝ (ΦΕΚ Β' 1393/2000). Πατήστε εδώ για να δείτε ανάρτηση του panelladikes24 με αναλυτικές πληροφορίες για τις μετεγγραφές σπουδαστών των ΑΕΝ.

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

Όσοι επιτυχόντες δεν παρουσιαστούν για εγγραφή αποκλείονται της φοίτησης και οι θέσεις καταλαμβάνονται από υποψήφιους της δεύτερης γενικής κατηγορίας που δεν εισήχθησαν στην πρώτη κατανομή των θέσεων. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών. Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα με σχετική ανάρτηση για οποιαδήποτε εξέλιξη. 

Δείτε επίσης:


Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στις ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


202 σχόλια:

  1. Πόσους επιλαχόντες πήραν πέρσι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου επειδή το κοίταξα πέρσι πήραν 146 συνολικα. Και γω περίμενω για επιλαχών με το 13% του ναυτικου λυκειου. Το θέμα δεν ειναι πόσοι ηταν πέρσι γιατί φετος μπορει να ειναι είτε λιγότεροι είται περισσότεροι

      Διαγραφή
    2. Εγώ είμαι με το 9% της δεύτερης γενικής κατηγορίας απλά αν ξέρεις πόσοι μπηκαν από επιλαχων έχεις ένα προσχέδιο

      Διαγραφή
    3. ξέρουμε ποτε θα βγουν τα απολεσματα για τους επιλαχγοντες;

      Διαγραφή
  2. ποσους επιλαχοντες τριτεκνους μηχανικούς πηρα περσι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι επιλαχόντες θα είναι από γεν. Κατηγορία, τριτεκνους ή πολύτεκνους,μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε γιωργο εμεις που δεν περάσαμε και θέλουμε να κανουμε ταξίδι τωρα για να μαζέψουμε μορια τι χαρτια χρειαζόμαστε;
    Πρεπει να κανουμε ξανα την ολη διαδικασία ή επειδη την εχουμε κανει ηδη απλα θέλουμε αλλα συμπτωματικά χαρτιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρόνου θα μπαίνεις μόνο με πανελελε

      Διαγραφή
    2. πηρα στο υπουργείο δεν τιποτα ακομα κατι οριστικό

      Διαγραφή
    3. Μακάρι ρε φίλε, ξέρεις αν θα βγει ανακοίνωση? Για να ξέρουμε τι θα κάνουμε από εδώ και περα

      Διαγραφή
    4. δεν ξερω αδερφεε και εγω στο κενο ειμαι αυτη την στιγμή ειπαν οτι θα το αποφασίσουν οταν βγει η νεα προκήρυξη

      Διαγραφή
    5. Κανονικά θα πρέπει να το ανακοινώσουν νωρίτερα, τι να πεις ελλαδισταν

      Διαγραφή
    6. εμενα μου λες... το θεμα ειναι τωρα να φτιάξουμε εμεις ναυτικο φυλλάδιο και να κανουμε ταξίδι ; Πρέπει να μας πει κάποιος τι χαρτια θελει για ναυτικό φυλλάδιο απο την στιγμή που εμεις ήδη έχουμε δωσει χαρτια και εχουμε περασει και τις εξετάσεις αρα τι χαρτια πρεπει να κανουμε

      Διαγραφή
    7. Καλητερα να ρωτησεις στο λιμεναρχειο του τοπου σου να σου πουν!

      Διαγραφή
    8. Πρωτον πρεπει να περασεις τα σωστικα Ασπροπυργο ή Μηχανιωνα...Πηγαινε παρε ημερονηνιες 10 μερες ειναι η βασικη εκπαιδευση...Μετα μιλας με Λιμεναρχειο γιατι αυτοι τα βγαζουν να Ναυτικα Φυλλαδια...Το Μπλε Φυλλαδιο να βγαλεις

      Διαγραφή
    9. φιλε μου ξερεις τι χαρτια χρειάζονται για να πας Ασπρόπυργο για τα σωστικά; ;

      Διαγραφή
    10. Πρεπει να πας στα Ναυτικα Μητρωα 2ας Μεραρχιας και να παρεις ενα παραπεμπτικο σημειωμα απο εκει...3 φωτογραφιες και φωτοτυπια την ταυτοτητα σου.

      Διαγραφή
  5. Ξέρετε πόσους τριτεκνους θα πάρουν επιλαχόντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω θελω να ρωτησω απο επαλ τριτεκνους ποσους θα παρουν περιπου?

      Διαγραφή
  6. Επίσης την ίδια ερώτηση κάνω και εγώ φίλε πόσους τρίτεκνους επιλαχόντες και συμπληρωματικούς θα πάρουν από δεύτερη γενική κατηγορία ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνωρίζει κάποιος αν θα πάρουν επιλαχοντες από Β γενική κατηγορία πολυτεκνων; και πόσους περίπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα παρουν επιλαχοντες απο κοινωνικα κρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που βλεπετε αν είμαστε επιλαχόντες ή όχι ? Και τι είναι το ταξίδι για τα μόρια που λέτε? Ενημερώστε με γτ είμαι να τρελαθώ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθε ναυτική μερα μετραει για 20 μόρια βέβαια μην σε ενδιαφέρει και πολυ αυτό γιατι εισαγωγή στις αεν απτου χρόνου θα είναι μονο με πανελλαδικές. Οσο για τους επιλαχόντες τούς πέρνουν απο αυτος που δεν περασαν απο την δευτερη κατηγορία.

      Διαγραφή
  10. Από κοινωνικά κριτήρια πόσους θα πάρουν φέτος στους επιλαχόντες καπετάνιους και πόσους μηχανικούς ;;;;;;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πώς γίνονται οι θαλάσσιες υπηρεσίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε ολα τα παιδιά,πρώτον θα ήθελα να ευχηθω καλή σταδιοδρομία,δευτερον οσα παιδιά ΔΕΝ τους ενδιαφέρει το επάγγελμα του πλοιάρχου και μηχανικου καλό θα ήταν να σκεφτουν να μην εγγραφούν,έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις απο όσους ενδιαφέρονται πραγματικά,η ερώτηση μου είναι πως κατανέμονται οι κενές θεσεις, λέει ότι θα καλυφθούν από τη δεύτερη γενική κατηγορία.........με το αντίστοιχο ποσοστό;9% 1% 11% 13% ;Κύριε Γιώργο ....αντέξατε μαζί με εμάς τόσες ημερες και σας ευχαριστούμε....λίγο ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω εγραψα πανελλήνιες φέτος 5000 μορια ειμαι πολύτεκνος απο επαλλ στους επιλαχοντες αποκλείεται να ειμαι δε δηλωσα με τη δεύτερη κατηγορία

      Διαγραφή
  13. Κύριε Γιώργο σας έχουμε κούραση αρκετά και σας ευχαριστούμε
    Εάν μπορείτε πείτε μας τον τρόπο διάλογοις
    Και εάν ξέρετε ποσά άτομα θα πάρουν από τα κοινωνικά κριτήρια
    Ευχαριστώ πολύ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω με 20600 μορια και με ατομο στην οικογενεια με 80/ αναπηρι α και ανω δεν ειναι αδικια να παιρνουν δυο ατα αν δεν εχεται σκοπο να βοηθησετε τα ατομα που εχουν πραατικα αναγκη μην τις ναζετε τος ειδικες κατηγοριες δεν μπορριτε να καταλαβεται δεν ξερετε τη λεξη πονος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σωστός είσαι και εγω δεν πέρασα δυστυχώς ☹

      Διαγραφή
    2. Και εγώ δεν πέρασα με 20600 τριτεκνος ΓΕΛ , είναι ντροπης που μπαίνουν 2 άτομα από ειδικές κατηγοριες μόνο, υπάρχουν άτομα που θέλουν πραγματικά να μπουν σε αυτή τη σχολή και τους κόβονται τα όνειρα, με 21900 που έφτασε η βάση σήμαινει ότι αν δεν είχες ναυτική υπηρεσια έπρεπε να ξεχάσεις την ΑΕΝ, αν θέλετε να τονώσετε το ναυτικό επάγγελμα αυξήστε τους εισακτεους από τα ΓΕΛ, αυξήστε τους εισακτεους από ειδικές κατηγορίες, κάντε από φέτος με μια γενναία εισαγωγή συμπληρωματικων, δεν έχουμε όλοι την ευχέρεια να πάμε σε ιδιωτικές ΑΕΝ λόγω οικονομικών προβλημάτων, θα πρέπει να παρατείνετε την μοριοδοτηση και όχι να την καταργήσετε γιατί δεν έχουμε όλοι την ευχέρεια να χαλάσουμε λεφτά για να ξαναδώσουμε πανελλήνιες, σταματήστε επιτέλους να καταστρέφετε τα όνειρα των νεων, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!!

      Διαγραφή
  15. Δε βρισκετε ουτε σεις σπιτι εξαιτιας της airbnb η μονο εγω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανενας δεν βρισκει σπιτι λογο αυτης της εταιρειας σημερα θα κανουμε καταγγελια στον αντεννα και οπου αλλου γινετε απαραδεκτο αυτο που συμβαινει να μην αφηνουν τα σπιτια ελευθερα για τους φοιτητες

      Διαγραφή
  16. Ξέρουμε ποσά άτομα θα μπουν
    Από γελ και ποσά από επαλ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι ώρες πάμε για εγγραφές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειμαι στους επιλαχόντες,Στην δήλωσή μου γραφή ΕΠΑΛ/ΤΕΕ ΛΟΙΠΑ (1%) Ενώ με έχουν βάλει στην Λίστα ΕΠΑΛ/ΜΗΧ...ΔΙΟΙΚ.ΥΠ.(2%) Τι θα πρέπει να κάνω ; στην λίστα που με εχουν βάλλει ειμαι Α/Α 36 ενώ στο 1% θα ειμαι Α/Α 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο συνέχει κ σε μένα από το 1% που έγραφε η αίτηση με μεταφέρανε στο 2% στο 1% κατηγορία πολυτέκνων θα ήμουνα Α/Α 2 ενώ τώρα που με μεταφέρανε αυτό 2% πάω Α/Α16 Απο μόνοι τους μπορούν να σου αλλάζουν ποσοστό

      Διαγραφή
  19. ΜΠΟΡΕΊ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΠΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΤΉΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΝΑ ΠΈΡΑΣΕ ΑΠΌ ΦΕΚ ΜΕ 6696 ΜΌΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΌΣ ΜΟΥ ΜΕ 6721 ΝΑ ΈΜΕΙΝΕ ΕΚΤΌΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό όντως είναι μια πολύ καλή ερώτηση

      Διαγραφή
    2. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΑΙ ΜΕΓΑΛΙ ΑΔΙΚΙΑ.. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...

      Διαγραφή
    3. Ψάξτε το παραπάνω, μην το αφήσετε έτσι!!

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα.. Πέρασα Κρήτη για μηχανικός. Η κρητη ηταν 2η επιλογη και 1η η Χιος.. Μενω Πειραια... Μπορω να παρω μετεγγραφη για Χιο.. ???
    21500 μορια εχω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειμαι απο γελ 21200 μορια ποσα πια επρεπε να εχω για μηχανικων; φετος τελειωσα το λυκειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ούτε σας ξέχασα, ούτε σας εγκατέλειψα. Όμως αντιλαμβάνεσθε ότι ο χρόνος μου δεν είναι απεριόριστος γι αυτό επικοινωνώ αυτή την ώρα μαζί σας.
    Κατ'αρχάς να συγχαρώ τους επιτυχόντες μεταξύ των οποίων και τον γιο μου που πέρασε πλοίαρχος με καλή σειρά και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και καλά ταξίδια.
    Όμως δεν θα ασχοληθώ άλλο με τους επιτυχόντες, αλλά με εκείνους που δεν τα κατάφεραν. Διότι αυτοί και οι οικογένειές τους χρειάζονται στήριξη.
    Κρατούμε λοιπόν την ψυχραιμία μας, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε το δρόμο μας. Τι στο καλό; Δεν ήλθε και το τέλος του κόσμου.
    Άλωστε η ιστορία μας, μας έχει διδάξει ότι με αγώνες κερδίζουμε τα πάντα.
    Αντιλαμβάνομαι ότι με εμπιστεύεσθε διότι όλες τις απόψεις μου τις τεκμηριώνω επαρκώς.
    Ας δούμε λοιπόν κάποια πράγματα που δικαιολογημένα η όχι σας απασχολούν.
    1) Σύμφωνα με την υπ'αριθ. 2231.2-6/41052/2018 Υπουρ. απόφαση (κύρωση κανονισμού εισαγωγής στις ΑΕΝ), από του χρόνου η εισαγωγή στις ΑΕΝ θα γίνεται μόνο με πανελλαδικές.
    Επομένως δεν θα λαμβάνεται υπόψη η θαλάσσια υπηρεσία που ρωτούν μερικοί.
    Επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ επίσημος φορέας μέχρι τώρα δεν έχει πει κάτι διαφορετικό, γι αυτό δεν θα πρέπει κανείς σας να βασίζεται στο ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει, διότι μπορεί και να μην αλλάξει. Dura lex, sed lex (Σκληρός νόμος, αλλά νόμος).
    2) Οι εισαγόμενοι στις ειδικές κατηγορίες, υπολογίζονται σε ποσοστό επί της γενικής κατηγορίας.
    Σας έχω συστήσει επανειλημμένα να διαβάσετε την προκήρυξη. Τα άρθρα 1 και 2 αναφέρουν αναλυτικά πως υπολογίζονται οι θέσεις των εισακτέων στις Γενικές και Ειδικές κατηγορίες.
    Αφού όμως δεν διαβάζετε για να ενημερωθείτε, είναι κρίμα και άδικο να σχολιάζετε ορισμένοι, όλα όσα δεν καταλαβαίνετε, με τόσο άκομψο τρόπο υπερβαίνοντας τα όρια της ευπρέπειας.
    3) Και δυο λόγια για τους επιλαχόντες.
    Κάθε χρόνο ορισμένοι από τους επιτυχόντες δεν προσέρχονται για να εγγραφούν. Για να συμπληρωθούν αυτά τα κενά (εφόσον υπάρξουν), προσκαλούνται ως επιλαχόντες, ισάριθμοι υποψήφιοι από τις λίστες των υποψηφίων της Β'κατηγορίας που δεν εισήχθησαν.
    Για παράδειγμα, αν δεν παρουσιασθεί για εγγραφή ένας τρίτεκνος πλοίαρχος από ΓΕΛ είτε της Α' είτε της Β'κατηγορίας, τότε θα καλέσουν ως επιλαχόντα, τον πρώτο υποψήφιο από τη λίστα των τριτέκνων πλοιάρχων από ΓΕΛ (από τις καταστάσεις των μη εισακτέων).
    Άρα το πόσοι επιλαχόντες και από ποιές υποκατηγορίες θα προκύψουν, θα εξαρτηθεί από τη μη προσέλευση κάποιων από τους επιτυχόντες.
    Αυτό θα το μάθουμε περίπου στις 15 Οκτωβρίου όταν θα έχει πλέον ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών και θα αναρτηθουν λίστες επιλαχόντων πλοιάρχων και μηχανικών.
    Οι panelladikes24 που παρακολουθούν τις εξελίξεις, θα δημοσιεύσουν άμεσα όπως κάθε χρόνο τους πίνακες των επιλαχόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε μας βοηθάτε πολύ και καλή σταδιοδρομία στα παιδιά που πέρασαν

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Σας, γνωρίζω την προκήρυξη πολύ καλά και δεν νομίζω ότι η ερώτηση μου ήταν άκομψη. Εσείς αναφέρετε παραπάνω ότι πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες των παιδιών που δεν πέρασαν. Το παιδί που πέρασε με λιγότερα μόρια από το δικό μου ( και συγχαρητήρια στο παιδί) δεν ανήκει σε ειδική κατηγορία γιατί δίπλα από το όνομα του θα το έγραφε. Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    3. Τώρα είδα την απάντησή σας. Το σχόλιό μου δεν αφορούσε εσάς αλλά εκείνους που εκφράζονται με υπέρμετρη αγανάκτηση.
      Τα στοιχεία που δίνετε δεν είναι αρκετά για να βρω τι ακριβώς έχει συμβεί. Λυπάμαι.

      Διαγραφή
    4. αρα κ. Γιωργο αφου για παραδειγμα τριτεκνο απο επαλ 2% πηραν μονο εναν τοτε στην καλυτερη περιπτωση ο επιλαχων θα ειναι ενας , δεν μπορει να ειναι παραπανω... σωστο?

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα ,αν παρουσιαστούν όμως κενά από την πρώτη κατηγορία 55% .συμπληρώνονται από την Β γενική κατηγορία;π.χ.10 κενά από παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες οι θέσεις πάνε στην δευτερη ΓΕΝΙΚΗ κατηγορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σύμφωνα με το άρθρο 3.3 της προκήρυξης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

      Διαγραφή
  24. Κυριε γιωργο καλες θαλασσες στο παιδι σας.τελικα δεν τα καταφερα.με 21200 μορια απο γελ ειμαι επιλαχουσα με σειρα 13η μηχανικων 34η πλοιαρχων.πιστευετε οτι εχωελπιδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριε γιωργο καλες θαλασσες στο παιδι σας.τελικα δεν τα καταφερα.με 21200 μορια απο γελ ειμαι επιλαχουσα με σειρα 13η μηχανικων 34η πλοιαρχων.πιστευετε οτι εχωελπιδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το βλέπω δύσκολο να περάσεις με τους επιλαχόντες. Προηγούνται αρκετοί πριν από εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Γιώργο δηλαδή θα παρουν τους επιλαχων από την σειρά 1.2 .3 .ή με κριτήριαυτό? Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα ενα παραδειγμα ,25 κενες θεσεις εχουμε ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
    1.ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ 9%
    2.ΕΠΑΛ ΜΗΧ...ΔΙΟΙΚ ΥΠ 2%
    3.ΕΠΑΛ/ΤΕΕ (ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 13%)
    4.ΕΠΑΛ/ΤΕΕ ΛΟΙΠΑ 1%
    (ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ;;;;;;;;;;)
    ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να απαντήσω θα πρέπει να γράψεις αναλυτικά από ποιές υποκατηγορίες προκύπτουν αυτές οι 25 κενές θέσεις. Διότι αυτό είναι το κριτήριο επιλογής (και όχι κατανομής) των επιλαχόντων.
      Αν (λέω αν) αποφασισθεί αργότερα, να πάρουν και συμπληρωματικούς, τότε η κατανομή θα γίνει με τα κριτήρια των άρθρων 1 και 2 της προκήρυξης.
      Επανέλαβε τον παραπάνω πίνακα γράφοντας πόσες κενές θέσεις θα υπάρξουν,από ποιό κλάδο (πλοίαρχος η μηχανικός), σε ποιά κατηγορία (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ναυτικά, Λοιπά), καθώς και ποιά υποκατηγορία (γενική, πολύτεκνος,τρίτεκνος κ.λ.π.).
      Θα περιμένω την συγκεκριμένη απάντησή σου, για να διευκρινήσω κι εγώ τον τρόπο επιλογής των επιλαχόντων.

      Διαγραφή
    2. οι κενες θεσεις απο την πρωτη κατηγορια απο πανελληνιες,παιδια που θα πανε σε αλλη σχολη και οχι στην αεν θα μοιραστουν στην δευτερη γενικη κατηγορια

      Ανώνυμος26 Σεπτεμβρίου 2018 - 6:13 π.μ.
      Καλημέρα ,αν παρουσιαστούν όμως κενά από την πρώτη κατηγορία 55% .συμπληρώνονται από την Β γενική κατηγορία;π.χ.10 κενά από παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες οι θέσεις πάνε στην δευτερη ΓΕΝΙΚΗ κατηγορία;

      Απάντηση
      Απαντήσεις

      ΓΙΩΡΓΟΣ Μ.26 Σεπτεμβρίου 2018 - 6:53 π.μ.
      Ναι σύμφωνα με το άρθρο 3.3 της προκήρυξης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ;25 ΕΠΙ 9%,25 ΕΠΙ 13%;;;;;;;;
      Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ Π.Χ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ 13% ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 63 ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ;Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    3. Βλέπω πως δεν έχω γίνει κατανοητός.
      Στο άρθρο 3.3 δεν λέει πουθενά ότι οι θέσεις "ΜΟΙΡΆΖΟΝΤΑΙ". Λέει ξεκάθαρα ότι "ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
      Αν προκύψει για παράδειγμα μία κενή θέση, από την Α'κατηγορία ΕΠΑΛ πλοιάρχων από τους πολύτεκνους, τότε αυτή η κενή θέση μεταφέρεται στους πολύτεκνους πλοιάρχους από ΕΠΑΛ της Β' κατηγορίας.
      Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα σαφής.

      Διαγραφή
    4. αν καποιος ειναι τριτεκνος απο επαλ 2% με μορια 21000 , δυσκολο να μπει απο αυτη την κατηγορια , μπορει να τον παρουν λογω μοριων απο την γενικη κατηγορια επαλ 2%?

      Διαγραφή
  28. Κυριε Γιώργο Συγχαρητήρια για τον γιο σας και καλες θάλασσες,και ευχαριστώ για την ενημερενη ολο αυτό τον καιρό έχω είμαι δωδεκατος στους μηχανικούς επιλαχών, υπάρχει πιθανότητα τη λετε, πέρσι είχε πάρει 24 νομίζω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα Γιώργο είμαι 22ος πλοίαρχος έχω ελπίδες να περάσω είμαι από γελ 9% ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κυριε γιωργο πιστευετε οτι η δεκατητριτη θεση απο μηχανικων απο γελ 9% ειναι δυσκολο να εχει επιτυχια στους επιλαχοντες; σας ευχαριστουμε πολυ που καταλαβεναιτε την αγωνια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό που θα πρέπει όλοι να καταλάβετε είναι πως για να υπάρξουν επιλαχόντες, θα πρέπει να μη παρουσιασθούν για εγγραφή κάποιοι από τους επιτυχόντες.
    Αν μου ζητάτε να μαντέψω πόσοι επιτυχόντες και από ποιά υποκατηγορία αναλυτικά, δεν θα παρουσιασθούν, σας λέω ότι δεν είμαι μάντης.
    Για σκεφθείτε, εάν είχατε εισαχθεί, πόσοι από εσάς θα μετάνοιωναν την τελευταία στιγμή και δεν θα πήγαιναν να εγγραφούν, ώστε να προκύψουν επιλαχόντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Περισυ ομως κυριε γιωργο μπηκαν αρκετοι επιλαχοντες μακαρι να παρουν και φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους επιλαχόντες δεν τους «παίρνουν», οι επιλαχόντες προκύπτουν, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σε όλες τις σχολές, από αυτούς που δεν παρουσιάστηκαν για εγγραφή.

      Διαγραφή
  33. Γνωρίζετε αν πρέπει οι φωτογραφίες να είναι μέγεθος ταυτότητας ή διαβατηρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γνωρίζετε αν οι φωτογραφίες πρέπει να είναι ταυτότητας ή διαβατηρίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ .ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 55% ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
    ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩς ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ;ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟΣΤΑ;ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 9% 1% 13% ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω ότι επιμένεις να με αμφισβητείς.
      Κανονικά δεν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτό τον διάλογο, αλλά φοβάμαι ότι οι απόψεις σου μπορεί να παρασύρουν όσους τις διαβάζουν.
      Έχουμε και λέμε λοιπόν.
      Εάν προκύψουν επιλαχόντες, τότε θα δημοσιευθούν πίνακες εισαγομένων, χωρίς να έχει προηγηθεί δημοσίευση κάποιου πίνακα κατανομής.
      Εάν αργότερα αποφασισθεί η εισαγωγή "συμπληρωματικών" όπως έγινε πέρυσι για πρώτη φορά, τότε θα δημοσιευθεί σχετική απόφαση, καθώς και πινάκιο κατανομής των συμπληρωματικών. Εκεί θα ισχύσουν τα ποσοστά των άρθρων 1 και 2 της προκήρυξης.
      Ας μη συγχέουμε λοιπόν τους "επιλαχόντες" με τους "συμπληρωματικούς". Οι επιλαχόντες καλύπτουν τα κενά όπου και αν παρουσιασθούν, ενώ οι συμπληρωματικοί εισάγονται επιπλέον.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ,ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ,ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ.ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ.
      ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΕΝΑ.
      ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ :
      1.ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΓΚ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥ ΓΚ:ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ(9%)
      2.ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΗ ΓΚ: ΕΠΑΛ(20%) ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ;
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

      Διαγραφή
    3. Ηρέμησε, δεν παρεξηγήθηκα. Όμως από την αρχή δεν ήσουν σαφής και τα παραδείγματα που φέρνεις έχουν κενά διότι δεν αναφέρεις υποκατηγορίες.
      Στο πρώτο παράδειγμά σου η θέση από ΓΕΛ (55%), θα μεταφερθεί στο ΓΕΛ (9%) και στην αντίστοιχη υποκατηγορία από την οποία προέρχεται, π.χ. αν είναι πολύτεκνος, μεταφέρεται στους πολύτεκνους.
      Στο δεύτερο παράδειγμα θα γίνει το ίδιο και από το ΕΠΑΛ(20%), θα μεταφερθεί στην αντίστοιχη υποκατηγορία του ΕΠΑΛ (2%).
      Ναυτικά λύκεια δεν υπάρχουν στην Α'κατηγορία ώστε να προκύψουν θέσεις επιλαχόντων ώστε να μεταφερθούν στην Β'κατηγορία.
      Αυτή τη φορά ελπίζω να σε κατατόπισα.

      Διαγραφή
  36. Κύριε Γιώργο καλημέρα.. Είμαι από απολυτήριο(γενική κατηγορία), Πέρασα Κρήτη για μηχανικός. Η κρητη ηταν 2η επιλογη και 1η η Χιος.. Μενω Πειραια... Μπορω να παρω μετεγγραφη για Χιο.. ???
    21500 μορια εχω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε το άρθρο 26 του κανονισμού σπουδών των ΑΕΝ (ΦΕΚ 1393 Β' /14-11-2000). Μη καθυστερήσεις διότι έχεις περιθώριο 10 ημέρες για να υποβάλεις αίτηση μεταγραφής.

      Διαγραφή
  37. Ρε παιδια που βλεπω τι σειρα εχω στους επιλαχοντες στους πλοιαρχους και στους μηχανικους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κυριε Γιωργο μηπως ξερεις να μου απαντησεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θα πας στους συνολικους πινακες καί θα πατησεις εκει που λεει υποψηφιοι δευτερης γενικης κατηγοριας που δεν εισηχθησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σας κύριε Γιώργο μια ερώτηση θέλω να κάνω
    Είμαι από επαλ στο 2% λόγω κοινωνικά κριτήρια
    Για καπετάνιος είμαι στην πρώτη τετράδα έχω πιθανότητα να μπω ως επιλαχών ;;;;;
    Σας ευχαριστώ πολύ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω.
      Στη Β'κατηγορία ΕΠΑΛ 2%, δεν έχει προκηρυχθεί θέση ούτε πλοιάρχων, ούτε μηχανικών στα κοινωνικά κριτήρια. Όμως βλέπω στον πίνακα των μη εισαγομένων υποψηφίων, να υπάρχουν 11 άτομα σε αυτή την υποκατηγορία και δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει.
      Αν μπορείς εσύ να με κατατοπίσης, θα διευκόλυνε. Όμως υπόσχομαι να το ερευνήσω.

      Διαγραφή
    2. Φέτος όπως είπατε δεν προκυρηχθηκε θέση είδα ότι πέρυσι πειραν αρκετά άτομα από το 2%
      Πιστεύω ότι και φέτος πρέπει να πάρουν

      Διαγραφή
  41. Κύριε Γιώργο ξέρουμε ποτε θα βγουν οι βάσεις εισαγόμενων δεύτερης γενικής κατηγορίας 2018-2019;; Γιατί πέρσι γι τους μηχανικούς ήταν 20.940.. και δεν γίνεται για 20 μόρια να μην μπορώ να μπω Χίο.. (είχα 21500), και ο 5ος μπήκε με 21520.... και οι 2 γενική κατηγορία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γεια σας κύριε Γιώργο είμαι 3η στους αποτυχοντες τριτεκνη από γελ και για πλοίαρχος πιστεύετε έχω ελπίδες να με πάρουν στους επιλαχόντες;Έχω 21200(18,2) Σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ποιοι τριτεκνοι έχετε δηλώσει πρώτη επιλογή μηχανικών δεύτερη πλοιάρχων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κυριε Γιώργο 10% συμφέρει από ΓΕΛ για πλοιάρχων? Βλέπω 8400 η βάση για το 10%, μήπως θα μπορούσατε να με πληροφορησετε σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται κ.α. ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κάποιοι ρωτούν για τις φετινές βάσεις εισαγωγής της Β'κατηγορίας. Προς το παρόν έχω μόνο τις βάσεις για τους πλοιάρχους που είναι οι πσρσκάτω.
    Α. ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ
    1. ΓΕΛ 9%
    α) Γενικής επολογής 21.900 (17,70)
    β) Πολύτεκνοι 21.000 (17,80)
    γ) Τρίτεκνοι 21.800 (16,70)
    δ) Κοιν.κριτήρια 21.500 (19,50)
    2. ΕΠΑΛ 2%
    α) Γενικής επολογής 21.860 (17,40)
    β) Πολύτεκνοι 20.800 (20,00)
    γ) Τρίτεκνοι 21.380 (18,20)
    δ) Κοιν.κριτήρια Δεν προκηρύχθηκε
    3. ΝΑΥΤΙΚΑ 13%
    α) Γενικής επολογής 19.900 (17,30)
    β) Πολύτεκνοι 16.500 (14,40)
    γ) Τρίτεκνοι 19.200 (15,30)
    δ) Κοιν.κριτήρια 17.400 (17,30)
    4. ΛΟΙΠΑ 1%
    α) Γενικής επολογής 20.400 (14,20)
    β) Πολύτεκνοι 18.200 (16,30)
    γ) Τρίτεκνοι Δεν προκηρύχθηκε
    δ) Κοιν.κριτήρια Δεν προκηρύχθηκε
    Όταν έχω και των μηχανικών, θα τις δημοσιεύσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κύριε Γιώργο ξέρω ότι δεν ειστε μάντης αλλά θέλω να σας κάνω μια ερώτηση πιστεύετε ότι είναι εφικτο να περάσω σαν επιλαχών είμαι από γενικό λύκειο πολύτεκνος και θέλω να περάσω σαν πλοίαρχος είμαι 14ος στην σειρα αλλιώς θα πάω σε ιδιωτική δεν μπορώ να τα παρατήσω...απλά μια εικασία θέλω να κάνετε για να δω την γνώμη σας...σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παιδια απο γελ γενικης κατηγοριας μπηκαν περισυ αρκετοι πλοιαρχοι και μηχανικοι.ισως γινει το ιδιο και φετος.εμειε ποθ τελειωσαμε φετος το λυκειο δεν μπορεσαμε να μαζεψουμε αλλα μορια απο ταξιδια ισως παρουν πολλους επιλαχοντες και τα καταγερουμε.ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν είμαστε αδικημένοι δεν χρειάζεται να κλαιγομαστε ο υψηλός ανταγωνισμός ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα κύριε Γιώργο (χωρίς να φανεί αδιάκριτη η ερώτηση- εσείς καθηγητής είστε?)
    Παρά ταύτα, ήθελα να σας ρωτήσω,είμαι 3ος στη σειρά πολύτεκνος με 21.140(14.4) τι πιθανότητες δίνετε η μια εικασία.
    Θέλω να πιστεύω εαν Όχι στους επιλαχόντες,ας υπάρξει μια θέση στους "συμπληρωματικους".
    Με εκτίμηση: υποψήφιος σπουδαστής αεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Επειδή βλέπω ότι αναρωτιέστε,σας ενημερώνω ότι πέρυσι είχαν πάρει ως επιλαχόντες 29 πλοιάρχους και 23 μηχανικούς ως ακολούθως :
    Α. ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ
    1. ΓΕΛ 9%
    α) Γενικής επολογής 15
    β) Πολύτεκνοι 4
    γ) Τρίτεκνοι 1
    2. ΕΠΑΛ 2%
    α) Γενικής επολογής 5
    3. ΝΑΥΤΙΚΑ 13%
    α) Γενικής επολογής 2
    4. ΛΟΙΠΑ 1%
    α) Γενικής επολογής 2
    Β. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
    1. ΓΕΛ 9%
    α) Γενικής επολογής 12
    β) Πολύτεκνοι 1
    γ) Τρίτεκνοι 1
    2. ΕΠΑΛ 2%
    α) Γενικής επολογής 5
    β) Πολύτεκνοι 1
    3. ΝΑΥΤΙΚΑ 13%
    α) Γενικής επολογής 1
    4. ΛΟΙΠΑ 1%
    α) Γενικής επολογής 2
    Το περυσινό πλήθος των επιλαχόντων δεν έχει σχέση με το φετινό το οποίο θα προκύψει ανεξάρτητα. Αλλά επειδή βλέπω να αναφέρεσθε σε υπερβολικούς αριθμούς περυσινών επιλαχόντων, θέλησα να αποκαταστήσω την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι κατάσταση επικρατεί στην εστία της ΑΕΝ Ηπειρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κυριε γιωργο εκτος απο επιλαχωντες ποσους και απο ποιες κατηγοριες πηραν συμπληρωματικους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κυριε Γιωργο βρηκατε μηπως τις βασεις μηχανικων ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα κ.Γιωργο σας απευθύνομαι διότι στεναχωρέθηκα που δεν πέρασα και αυτό γιατί είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρόνια είμαι δεύτερη γενική κατηγορία από γελ με 20.340 μόρια πρώτη επιλογή πλοιάρχων και δεύτερη μηχανικών ως τρίτεκνος (ειδικής κατηγορίας) είμαι με σειρά 26 πλοιάρχων και 24 μηχανικών από αυτούς που δεν πέρασαν με την τριτεκνια. Το ερώτημα μου είναι υπάρχει ελπίδα να πάρουν από τρίτεκνους ώστε να μπω ; Και δεύτερον μέχρι πόσους περνούν συμπληρωματικούς τρίτεκνους από γελ ; Εν ολίγοις αν έχω ελπίδες σας ρωτάω και ευχαριστώ για τον χρόνο που έχετε αφιερώσει και αφιερώνεται σε ολους εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά οι θέσεις των τριτέκνων από ΓΕΛ που είχαν προκηρυχθεί, ήταν μόνο 2 πλοίαρχοι και 1 μηχανικός. Για να μπορέσεις εσύ να εισαχθείς ως επιλαχών, θα πρέπει όχι μόνο να μην εγγραφούν αυτοί που εισήχθησαν, αλλά και να μη παρουσιασθούν και όλοι όσοι προηγούνται από εσένα. Δηλαδή 25 πλοίαρχοι και 23 μηχανικοί.
      Όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις ελπίδες ως επιλαχών.
      Όσο για τους συμπληρωματικούς που ρωτάς, έχω πει πολλές φορές ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πουθενά και από κανέναν ότι θα πάρουν φέτος συμπληρωματικούς.

      Διαγραφή
  55. αρα κ. Γιωργο αφου για παραδειγμα τριτεκνο απο επαλ 2% πηραν μονο εναν τοτε στην καλυτερη περιπτωση ο επιλαχων θα ειναι ενας , δεν μπορει να ειναι παραπανω... σωστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι γινεται αν ενας τριτεκνος εχει αρκετα μορια και στη γενικη σειρα θα ηταν σε καλη θεση? το υπολογιζουν ή οι πινακες στους επιλαχοντες μενουν ως εχουν..?

      Διαγραφή
  56. Δηλαδη καλυτερα να μην ειχαμε δηλωσει οτι ειμαστε τριτεκνοι γιατι θα ειχαμε παραπανω πιθανοτητες ως γενικη κατηγορια (για τους επιλαχοντες μιλωντας παντα)οσοι εχουμε αρκετα μορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δηλαδη κυριε γιωργο εγω που εχω σειρα δεκατητριτη μηχανηκων απο γελ λετε να εχω ελπιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μια ερώτηση αθληματα δν εχει; αν ναι τι ακριβώς ειν ας μ πει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κ Γιώργο, παρατήρησα ματι σε σχέσει με τους περσυσινούς επιλαχόντες (Μηχανικούς Γενικου Λυκείου Γενικη Κατηγορία) οτι αυτος που ειχε τα περισσότερα μόρια είχε 19600 ενω ο πρώτος επιλαχών είχε 20500, αυτο γιατί συνέβη δεν είχε δηλώσει ολες τις σχολές η κάτι άλλο. Εγω ειμαι 6ος σε αυτην την κατηγορία και εχω δηλώσει ολες τις σχολές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρσινους* .Τ9 συγγνώμη :)

      Διαγραφή
    2. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχουν σχέση οι σχολές. Αν μου πεις συγκεκριμένα τι είναι ακριβώς αυτό που είδες και που το είδες (από ποιό πίνακα και με ποιό Α/Α), τότε θα μπορέσω να σου απαντήσω.

      Διαγραφή
  60. Μία σημαντική διευκρίνηση για τους επιλαχόντες που θα προκύψουν.
    Ας υποθέσουμε ότι προκύπτει κενή θέση σε κάποια κατηγορία Γενικής επιλογής. π.χ. πλοίαρχος, από ΓΕΛ, γενικής επιλογής.
    Τότε αυτή τη θέση την καταλαμβάνει ως επιλαχών, όποιος έχει τα περισσότερα μόρια από τις υποκατηγορίες που υπάγονται στην κατηγορία "Πλοίαρχοι από ΓΕΛ". Δηλαδή από τη γενική επιλογή, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τα κοινωνικά κριτήρια.
    Εάν όμως υπάρξει κενή θέση σε υποκατηγορία πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων, τότε μόνο η θέση καταλαμβάνεται από υποψήφιο αυτής της υποκατηγορίας.
    Δηλαδή οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών εκτός της συμμετοχής τους στην επιλογή που γίνεται γιά την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγονται, συμμετέχουν και στην επιλογή των επιλαχόντων της γενικής επιλογής.
    Επομένως (και είναι λογικό), οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών να μην αδικούνται έναντι των υπολοίπων, αλλά να έχουν για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας μια πιο ευνοική μεταχείριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δείτε ποιό κατω τι έγραψα και αν μπορείτε απαντήστε γιατί πηγα και στην ΑΕΝ και δε ήξεραν να απαντήσουν λεγοντας μου οτι αυτα τα αποφασίζει το Υπουργείο τι ιδους κριτήρια εχουν δεν μπορω να καταλάβω

      Διαγραφή
  61. Ποιο συγκεκριμένα πέρσυ απο τους μηχανικους γενικο λυκειο γενικη κατηγορια αντι για να ξεκινήσουν απτον πρώτο επιλαχοντα αυτης την κατηγορίας πηραν απο τον 53 και κάτω. Μπορείτε να το δειτε και μονος σας κατεβαστε τον πίνακα επιλαχόντων του 17 και τον πίνακα υποψήφιων επιλαχόντων φένεται ολοκάθαρα αυτο που λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Παναγιώτη. Λίγο ακόμα και θα με είχες τρελάνει.
      Ο πίνακας που βλέπεις δεν είναι ο πίνακας των επιλαχόντων, αλλά το "πινάκιο κάλυψης κενών θέσεων των συμπληρωματικά εισαγομένων".
      Καλά έκανες και το έθεσες σαν θέμα, διότι πολλά παιδιά έχουν μπερδευτεί.
      Πέρυσι ο πίνακας επιλαχόντων δημοσιεύθηκε στις 12/10.
      Στη συνέχεια πήραν συμπληρωματικούς και ο πίνακας γι αυτούς δημοσιεύθηκε στις 30/10. Επειδή πολλοί από αυτούς δεν παρουσιάσθηκαν για εγγραφή, δημοσιεύθηκε στις 20/11 ο πίνακας για την κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν και που είναι αυτός που είδες εσύ. Τα προηγούμενα 52 άτομα είχαν εισαχθεί ήδη ως επιλαχόντες η συμπληρωματικοί.
      Αλλά όταν το Υπουργείο παίρνει τη μια απόφαση μετά την άλλη, αντί να έχει επιλύσει το πρόβλημα από τη δημοσίευση της προκήρυξης, είναι λογικό να μπερδεύονται πάρα πολλά παιδιά όπως εσύ.
      Νομίζω πως λύθηκε η απορία σου.

      Διαγραφή
    2. Βρηκα τον πρωτο πίνακα και πάλι οι πρώτοι δεν αναγράφονται δειτε εδω κοιταω οντως τον πρώτο πίνακα;
      https://www.isalos.net/2017/11/anakoinothikan-ta-onomata-ton-sympliromatika-eisagomenon-stis-aen/

      Διαγραφή
    3. Κοιτάζεις μόνο τον πίνακα των μηχανικών. Κοίταξε και τον πίνακα των πλοιάρχων διότι κάποιοι έχουν δηλώσει και τις δύο ειδικότητες.

      Διαγραφή
  62. Κύριε γιώργο για σας είμαι ο Λευτέρης Πολιτικής έχω να πω οτι δεν ξέρω αν έχετε κάποια σχέση με το υπουργειο η Κάρι αλλά πραγματικά δεν είναι πράγματα αυτά και φέτος δεν τα κατάφερα ακατανόητο ότι δεν είχα αρκετά μόρια αλλά αυτό που έκανε το υπουργείο είναι ανεξήγητο μου κοπψανε ένα μήνα υπηρεσία χωρίς λόγο ένα στην αρχή ειμουν 20080 με πήγαν 19600 πραγματικά το τι κουμασια υπάρχουν εκεί μέσα και τι κάνουν για να μπουν η δική τους
    Ξέρετε ότι προσπάθησα ηδαλος δεν θα το κυνηγούσα και 3 χρόνια τώρα είναι το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω και και πάλι θέλουν να σε κάνουν να είσαι ένα επικουρακι που καθαρίζει σκατα όχι όμως εγω τελείωσα από αυτό το πρόγραμμα άς βάλουν τα παιδάκια που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και εμείς έχε καλός θα των βρούνε των δρόμο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. σας παρακαλω κ. Γιωργο , λαμβανοντας υποψιν τους πιθανους επιλαχοντες συν τους επομενους συμπληρωματικους , τι πιθανοτητες δινεται σε καποιον που ειναι στην 18 θεση γενικη σειρα απο επαλ 2%?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν πιθανοί επιλαχόντες, αλλά ούτε και συμπληρωματικοί αφού ακόμα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση.

      Διαγραφή
  64. Δηλαδη κυριε γιωργο εγω που ειμαι δεκατητριτη επιλαχουσα απο γελ αν βγουν δεκατρεις θεσεις μηχανικων και εχω περισσοτερα μορια απο ολου; τοθς πρωτους που ειναι τριτεκνοι πολυτεκνοι και τα λοιπα μπορει να με διαλεξουν οταν και αν παρουν επιλαχοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιά σελίδα και σε ποιόν Α/Α βρίσκεται το όνομά σου;

      Διαγραφή
  65. Επισης και κατι αλλο.αν εγω ισοβαθμησω με εναν πολυτεκνο αλλα εχω μεγαλυτερο βαθμο στην εκθεση θα παρουν εμενα η εκεινον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρουν εσένα αν η θέση είναι γενικής επιλογής. Αν όμως η θέση αφορά πολυτέκνους, τότε θα πάρουν τον πολύτεκνο.

      Διαγραφή
  66. Και αυτη που ειναι απο γελ γενικης κατηγοριας χωρις κοινονικα κρητηρια πως επιλεγονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλέγονται αν η θέση αφορά τη γενική επιλογή. Στην επιλογή συμμετέχουν και οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών.

      Διαγραφή
  67. Κύριε Γιώργο θα ήθελα να ρωτήσω εάν φέτος θα πάρουν άτομα στους επιλαχόντες από το επαλ 2%
    Στα κοινωνικά κριτήρια
    Είμαι μέσα στην τετράδα για καπετάνιος
    Έχω πιθανότητες ;;;;;;
    Ευχαριστώ πολύ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Βλέπω πως δεν μπορούμε να συνενοηθούμε παρά τις προσπάθειές μου.
    Στο εξής, όποιος ρωτάει κάτι, ας γράφει και ένα όνομα, διότι αν όλοι σας εμφανίζεσθε ως ανώνυμοι, δεν μπορώ να ξεχωρίσω τις ερωτήσεις σας.
    Επίσης να διευκρινίζετε ακριβώς σε ποιά θέση του πίνακα των μη εισαγομένων βρίσκεται το όνομά σας, δηλαδή αριθμό σελίδας και Α/Α.
    Διαφορετικά δεν θα καταλάβω τι ρωτάτε ώστε να μπορέσω να απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε το εάν και πόσοι επιτυχόντες δεν θα εγγραφούν, ώστε να προκύψουν επιλαχόντες.
    Ο αριθμός των επιλαχόντων είναι διαφορετικός σε κάθε χρονιά και δεν μπορεί να γίνει στατιστική πρόβλεψη.
    Επομένως θα πρέπει όλοι να περιμένετε να ολοκληρωθούν οι εγγραφές, για να δούμε τότε τι έχει γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κ Γιώργο καλησπέρα να σας κάνω μια ερώτηση όταν έκανα τα χαρτιά μου η αίτηση γραφή ότι ανήκω στο 1% επαλ πολυτέκνων βάση του Λυκείου μου στα αποτελέσματα βρίσκω το όνομα μου στο 2% πολυτέκνων πως γίνεται αυτό?ενώ θα ήμουν πρώτος επιλαχών βάση μοριον ως επιλαχών πολύτεκνος στο 1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να το εξηγήσω.
      Αν στην αίτησή σου γράφει ότι ανήκεις στα ΕΠΑΛ 1% και στην ειδική υποκατηγορία των πολυτέκνων, τότε θα έπρεπε να δείς το όνομά σου στους πίνακες των μη εισαγομένων αυτής της κατηγορίας.
      Διαφορετικά αν έχει γίνει κάποιο λάθος από το οποίο βλάπτεσαι, θα πρέπει αμέσως να υποβάλεις ένσταση στο Υπουργείο

      Διαγραφή
    2. Κυριε γιωργο ποιοι σπουδαστες πιστευετε οτι θα παρουν στηη αεν καλυμνου;

      Διαγραφή
    3. Αυτή την στιγμή ξανακοιταζω τά στοιχεία αίτησης δεύτερης γενικής κατηγορίας κ στο είδος σχολείου:ΕΠΑΛ ΛΟΙΠΑ /ΤΕΕ-1% ειδ.κατηγ.πολυτεκνοι κ τα τέκνα τους η αίτηση έγινε κ πλοιαρχων κ για μηχανικός το όνομα μου όμως δεν υπάρχει ούτε στον πλοιαρχων ούτε στον μηχανικών αντίστοιχα Αλλά υπάρχει στο 2% αντίστοιχα από εκεί που βάσει αίτησης έπρεπε να είμαι 1 επιλαχών βρέθηκα 16ος .τώρα τη ακριβός πρέπει να κανω ?

      Διαγραφή
    4. Επικοινώνησε άμεσα με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΥΝΑΝΠ στο τηλ. 2131374547 και συνενοήσου για το πως θα υποβάλης ένσταση.

      Διαγραφή
  71. Κυριε γιωργο το ονομα μου βρισκεται στη σελιδα 36 μηχανικων Α/Α 13 μακεδονια 362 αναστασια σακαβαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αναστασία, είσαι 13η στην κατάταξη, αλλά υπάρχει και ένας υποψήφιος από την ειδική κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων που έχει περισσότερα μόρια από εσένα και προηγείται.
    Αν πάρουν 14 επιλαχόντες από τους μηχανικούς της γενικής κατηγορίας των ΓΕΛ, τότε θα εισαχθείς κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σας ευχαριστω θερμα κυριε γιωργο να χαιρεστε το παιδι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Γεια σας κύριε Γιώργο είμαι 3η στους αποτυχοντες τριτεκνη από γελ και για πλοίαρχος πιστεύετε έχω ελπίδες να με πάρουν στους επιλαχόντες;Έχω 21200(18,2) Σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά δύσκολο Ελίνα, διότι είναι λίγες οι θέσεις. Αλλά πιθανότητες πάντα υπάρχουν.

      Διαγραφή
  75. γεια σας κυριε γιωργο, ανηκω στην κατηγορια πολυτεκνων ειμαι απο γενικο λυκειο, ειμαι πρωτος επιλαχων στους μηχανηκους με 20400 μορια .πιστευετε πως εχω πιθανοτητες. ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε σε ποιά σελίδα και με ποιόν Α/Α εμφανίζεται το όνομά σου.

      Διαγραφή
    2. Σελίδα 47 Α/Α 1 ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

      Διαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Σάββα στην ειδική κατηγορία σου έχουν πάρει 4 πολύτεκνους. Αν είσαι τυχερός και δεν παρουσιασθεί κάποιος από αυτούς, τότε θα είσαι ο πρώτος που θα καλέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη. 4 άτομα από 2η γενικη Κατηγορία πολύτεκνοι. Πέρασαν μονο 4 άτομα??
      Πρέπει να απαντήσετε Α έχετε την καλοσύνη...

      Διαγραφή
    2. Πέρασαν 4 άτομα πολύτεκνοι μηχανικοί από ΓΕΛ στη Β'γενική κατηγορία, διότι τόσες θέσεις είχαν προκηρυχθεί.

      Διαγραφή
  78. Αντίστοιχα και εγώ με τον φιλο Σάββα. Σελ 47α/α 3 πολύτεκνος από γελ. Αν δεν θέλουν πραγματικά κάποιοι πολύτεκνοι να Μην ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα ας μην πάνε για εγγραφή. Νομίζω είναι κατανοητό και επόμενο. (Ας πάρουν φέτος πάνω από 3 παιδιά πολυτέκνου επιλαχόντες) μακάρι. Guys.go on with faith's ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Κ Γιώργο συγνωμη αν σας κούρασα σήμερα αλλά έχω ανχωθη αρκετά σήμερα αύριο θα επικοινωνήσω στο τηλ.που μου δώσατε παραπάνω αλλά πείτε μου αν μπορείτε γιατί μόλις είδα ότι το παιδι που πείρανε από κατ'.πολυτέκνων επαλ 1% Α/Α 441 έχει σχεδόν 2.000 μόρια λιγότερα από εμένα κ έχω φρικάρει.Μηπως παίζει κάτι με το απολυτήριο μου κ ενώ στην αίτηση ότι είμαι στο 1% με βάλανε στο 2%από μόνοι τους ?γίνονται λαθοι?το απολυτήριο μου είναι Ειδικοτητα:Τεχνικός H/Y Κ ΔΙΚΤΥΩΝ H/Y ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ :ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?Όταν συγκεκριμένα πήγα κ κατέθεσα την αίτηση στα Χανιά ενώ στην αρχική είχα βάλει το 2% ο υπάλληλος επέμενε ότι είναι λάθος κ με έβαλε στο 1% κ εκτυπώσετε την νέα αίτηση με τα διωρθομενα στοιχεία κ υπογράφηκε κ από τους δύο.εσεις τη πιστεύετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να εκφράσω υπεύθυνη άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να ελέγξω εγώ το απολυτήριό σου.
      Όμως δυσκολεύομαι να πιστέψω πως έχει γίνει κάποιο λάθος, όταν οι αιτήσεις και τα έγγραφα ελέγχονται από 3 διαφορετικές επιτροπές.
      Ας μη κάνουμε λοιπόν υποθέσεις πριν επικοινωνήσεις με τους αρμοδίους.

      Διαγραφή
  80. Σας ευχαριστώ πολύ παντός κ Γιώργο δεν θα ήθελα να σας φέρω σε δύσκολη θέση απλά δεν ξέρω τη να σκεφτώ κ σας αντέγραψα ακριβώς κοιτώντας το απολυτήριο μου αυτό που λέει ακριβώς .Να είστε καλά .Ελπίζω αύριο να πάρω μια απαντήσει.απλα ήθελα την γνώμη σας για το σε πια κατηγορία μπαίνει το συγκεκριμένο απολυτήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μηπως γνωριζει κανεις αν μπορεις να παρεις μεταγραφη κατευθειαν γιατι διαβαζω οτι ειναι μετα το Α εξαμηνο αλλα ουσιαστικα σε 5 μηνες απτην αρχη της σχολης φευγεις για μπαρκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μετεγγραφές βγαίνουν κατά τον Νοέμβριο δηλαδή πριν το μπάρκο

      Διαγραφή
  82. Κ Γιώργο θα ήθελα να μου δώσεις να καταλάβω ορισμένα πράγματα
    Ο γιοσμου είναι 22ος πλοιαρχων ηγησεμου σε παρακαλώ ποτέ έχει πιθανοτητα να μπη στη σχολή και πότε όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πει πολλές φορές ότι τα μόνα στοιχεία που χρειάζομαι για να δω αν μπορώ να βοηθήσω, είναι ο Α/Α του υποψηφίου (που είναι 22), αλλά και ο αριθμός σελίδας στην οποία είναι γραμμένο το όνομά του.
      Γιατί τώρα δεν ξέρω ούτε το σχολείο (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κλπ), αλλά ούτε και την κατηγορία στην οποία ανήκει (γενική, πολύτεκνος,τρίτεκνος κλπ).
      Που να κοιτάξω λοιπόν;

      Διαγραφή
    2. Είναι στην πρώτη σελίδα Α/Α22 είναι από γελ 9%

      Διαγραφή
    3. Από τον γιο σας προηγούνται 21 άτομα από τη γενική κατηγορία και 1 τρίτεκνος.
      Πρέπει λοιπόν να περάσουν πρώτα αυτοί και μετά ο Θοδωρής.
      Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μη παρουσιασθούν 22 άτομα από τη γενική κατηγορία για να εγγραφούν.

      Διαγραφή
  83. Κυριε γιωργο γεια σας περασα πλοιαρχος απο πεννελινιες υδρα και στον πειραια λογο των καιρικων συνθηκων υπαρχει απαγορευτικο αν αυτο συνεχισει τι πρεπει να κανω για να μην χασο την θεση μ ? γιατι αλλο να μην μπορω να παω στο νιση .τι εχετε να πειτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυκλώνας είναι θα περάσει. Άλωστε αυτό ισχύει για όλους.
      Αν τηλεφωνήσεις στην ΑΕΝ Ύδρας στο τηλέφωνο 2298052208, θα σου πουν ότι αν παραταθεί η κακοκαιρία, θα δοθεί παράταση στην ημερομηνία εγγραφής.
      Μην ανησυχείς.

      Διαγραφή
  84. Κυριε γιωργο μπορειτε να κανετε μια προβλεψη εαν στατιστικα υπαρχουν πιθανοτητες να παρουν περισσοτερους επιλαχοντες απο περισυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το πόσοι επιυχόντες δεν θα προσέλθουν για εγγραφή, ώστε να προσδιορίσουμε τον αριθμό των επιλαχόντων.
      Πέρυσι είχαν εισαχθεί 597 πλοίαρχοι και 546 μηχανικοί. Στη συνέχεια προέκυψαν ως επιλαχόντες 29 πλοίαρχοι και 23 μηχανικοί.
      Φέτος που οι εισαχθέντες ήσαν 741 πλοίαρχοι και 568 μηχανικοί, θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι αναλογικά θα προκύψουν φέτος ως επιλαχόντες 36 πλοίαρχοι και 30 μηχανικοί.
      Εγώ προσωπικά δεν ασπάζομαι μια τέτοιου είδους αναλογική εξέλιξη και δεν θέλω να κάνω επικίνδυνες απλουστεύσεις.
      Όμως διαισθάνομαι (χωρίς να μπορώ να το αιτιολογήσω), ότι φέτος οι επιλαχόντες θα είναι περισσότεροι από πέρυσι. Δεν ξέρω πόσοι, αλλά σε αυτό το συλλογισμό με οδηγεί η διαίσθησή μου.

      Διαγραφή
  85. Γεια σας κ.Γιωργο συγχαρητηρια για τον γιο σας!!!
    Θα ηθελα να ρωτησω αν εχω ελπιδες στους επιλαχωντες...ειμαι απο ναυτικο λυκειο στο 13%.ειδικη κατηγορια τριτεκνη ,α/α 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεοδώρα, δεν θα σου πω ότι είναι εύκολα τα πράγματα διότι όπως γνωρίζεις οι θέσεις των τριτέκνων είναι μόνο 2, αλλά οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί, γι αυτό περίμενε να δούμε τα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  86. Ειναι πολυ δυσκολο να ζεις μεσα στην αγωνια. Μακαρι να τα καταφερουμε και εμεις ως επιλαχοντες καλη τυχη σε ολους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλησπερα γιωργο θα ηθελα αλη μια εκτιμηση στην σελιδα μηχανικός Α/Α 4 από γελ 9% μπορο να ελπίζω ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηχανικοί από ΓΕΛ 9% με Α/Α 4 εμφανίζονται σε 4 σελίδες. Εσύ δεν γράφεις σε ποιά σελίδα βρίσκεται το όνομά σου.

      Διαγραφή
  88. Να σας ενημερώσω πως μέχρι της 9/10/2018 μαθήματα δεν θα γίνουν. Αλλά μέχρι την 9/10/2018 θα πρέπει να εγγραφούμε ......!! Εάν λόγο καιρικών συνθηκών δεν μπορούμε τότε λογικά θα πάρουμε παράταση.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Χρειάζεται κάποια διαδικασία για να κριθείς επιλαχών; πρέπει να πάρουμε κάποιο χαρτί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλαχόντες είναι αυτοί που αναγράφονται στον πίνακα των μη εισαγόμενων

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά επιλέγονται τυχαία μετά το πέρας των εγγράφων ή προηγείται κάποια διαδικασία για να επιλεχθουν ;

      Διαγραφή
  90. Περασα και εχασα απολυτιριο επειδη μου πηραν την τσαντα με το χαρτι στα κτελ...τι γινεται σε τετοια περιπτωση??? Βγαζω καινουργιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Κατα την γνωμη μου μιλα πρωτα με την σχολη σου κα εκεινοι θα σου πουνε τι πρεπει να κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Τα μαθήματα ξεκινάνε 10 Οκτωβρίου. Καλή αρχή σε όσους περάσανε και καλές θάλασσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Στις 10 Οκτωβρίου ξεκινάνε τα μαθήματα για όσους πέρασαν με την πρώτη φορά... Με τους επιλαχόντες τι γίνεται; αφού ανακοινώνονται μετά την λήξη των εγγράφων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. καλησπερα , βρισκομαι Α/Α 3 στη σελιδα 25 πλοιαρχων , ποσο δυσκολο το βλεπεται...? εχουμε και μια παραπανω ελπιδα απο την αεν καλυμνου..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Μήπως ξέρει κάνης ποτέ βγαίνουν τα αποτελέσματα τον επιλαχών ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Γειά σας κύριε Γιώργο είμαι 1ος επιλαχών σε πλοίαρχους και 2ος από μηχανικούς (ναυτικό λύκειο 13%) έχω καθόλου ελπίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμ αμα δεν εχεις κι εσυ που εισαι 1ος , τοτε ποιος εχει..?

      Διαγραφή
  97. Πώς γνωρίζεις αν είσαι πρώτος επιλαχών ή πέμπτος ή εννενηκοστός δεύτερος; είναι ο αριθμός που γράφει δίπλα από το όνομα σου στην λίστα με τους μη εισαγόμενους υποψήφιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Μήπως ξέρει κανείς μέχρι ποτέ είναι η διορία αίτησης μεταγραφής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Γειά σας κ Γιώργο φετος πήρα μέρος και με τις δύο κατηγορίες έχω 21700 με απολυτηριο και 9528 με πανελλήνιες από ΓΕΝΙΚΌ ΛΎΚΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ....ΔΕΝ ΓΝΏΡΙΖΑ και έκανα την γκάφα να δηλώσω και για πλοιαρχων και για μηχανικων εγώ όμως ήθελα καθαρά για πλοιαρχων πέρασα εν τέλη μηχανικων με απολυτηριο πήγα γραφτηκα...τωρα όμως θέλω να ξεγραφτω και να κάνω του χρόνου με το 10% με τα μόρια των πανελλαδικών που εχω με τα 9528
    μπορώ να το κάνω αυτό δηλαδή να ξεγράφτω από μηχανικων και του χρόνου να κάνω με το 10%για πλοιαρχων;; λέω ότι έκανα γκάφα γτ άμα δήλωνα μόνο πλοιαρχων θα περνούσα λογικά με τους επιλαχοντεςς γτ θα ήμουν τρίτη στην κατάταξη αλλά δεν γνώριζα ότι παίρνουν επιλαχοντες τώρα όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι.ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Εγώ που ειμαι από επαλ ναυτικου τομεα και είμαι από πολύτεκνη οικογενεια έβγαλα 15.900 μόρια και συγκεκριμενα ειμαι ακριβως 2η μετα της βασεις που βγηκαν 16.500 δηλαδη ειμαι 2η απο τους πλυτεκνους λετε να μπω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. μηπως γνωριζετε ποτε θα βγουν πινακες επιλαχοντων φετος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. μηπως γνωριζετε ποτε θα βγουν πινακες επιλαχοντων φετος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Καλησπέρα είμαι 2η στους επιλαχόντες με το 1% ΕΠΑΛ τριτεκνη έχω πιθανότητες να περάσω ως επιλαχών ??? Ας μου απαντήσει κάποιος παρακαλώ ....Μάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καλησπερα κ Γιωργο. Ονομαζομαι Παναγιωτης και ειμαι στην δευτερη σελιδα,
    Α/Α 85 επιλαχων για πλοιαρχος.Τι πιθανοτητες εχω σαν συμπληρωματικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ 10% 7.506 ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΙΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Κ. Γιώργο έχει καταθέσει ο γιος μου και στα δυο ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ:ΣΕΛ:25-Α/Α:10 και ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕΛ:59-Α/Α:13, υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσει ? Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Εχω 17.500 μόρια απολυτηρίου λυκείου απο δεύτερη κατηγορία για το 9% έχω καθόλου ελπίδες αλλιώς η αεν βαρνας θα ήταν καλή επιλογή ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Η ναυτική Ακαδημία βαρνας θα ήταν καλή επιλογή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή