Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Υπουργείο Ναυτιλίας: Δεν χάνεται το εξάμηνο στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) - Ξεκινούν σε όλες τις ΑΕΝ οι τηλεδιδασκαλίες

Gemi TipleriΜε τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, ξεκινούν, σταδιακά, τα μαθήματα σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

Όπως προέκυψε από τη σημερινή (31/3) τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με τους 11 Διοικητές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, όλα είναι έτοιμα, τόσο σε επίπεδο τεχνολογικής υποδομής, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης του διδακτικού προσωπικού, ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει, σταδιακά, η τηλεδιδασκαλία

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δεν θα χαθεί το εξάμηνο, κάτι που θα είχε ιδιαιτέρως αρνητικές επιπτώσεις στους φοιτητές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και στην επαγγελματική προοπτική των τελειόφοιτων. 

«Είμαι ικανοποιημένος», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης «γιατί κινηθήκαμε γρήγορα και συντονισμένα και διασφαλίσαμε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο και δεν θα ανακοπεί η μαθησιακή αλλά και επαγγελματική πορεία των φοιτητών των Σχολών μας. 

Η θεσμοθέτηση της τηλεκπαίδευσης είναι μία πραγματικότητα την οποία οφείλουμε όλοι να εκμεταλλευτούμε. Αν αυτό το στοίχημα προχωρήσει, θα μας λύσει και πολλά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι ακαδημίες μας». 

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεδιδασκαλία στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού είναι ένα από τα 12 μέτρα στήριξης της Ναυτιλίας, που θεσμοθετήθηκαν πριν λίγες ημέρες και ανακοίνωσε ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Αρωγοί στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στις Ναυτικές Σχολές, είναι το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Microsoft. 

Δείτε επίσης: Δείτε εδώ όλα τα νέα για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

 1. Γιατί δεν γίνεται αυτό και για την σχολή πυροσβεστών; δεν έχει πάει το ίντερνετ ακόμα μήπως στη πυροσβεστική ;; γιατί να χαθεί το εξάμηνο λοιπόν .... Κύριοι της Κηφισιας ενδιαφερθείτε επιτέλους κ για τα παιδιά που έβγαλαν με κόπο 17.500++ μόρια... Έχουμε ματώσει οικονομικα στη Πτολεμαΐδα και κυρίως στην Αθήνα ως δοκιμοι!! Και ειδικά τώρα που η σχολή έγινε και 4 χρόνια !!!! να μη χαθεί το εξάμηνο καθώς Αδυνατουμε να ζήσουμε με το μισθό επαιτείας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως τα παιδιά της αεν θέλουν ορθά να τελειώνουν να βγουν στην αγορά εργασίας έτσι θέλουμε και εμείς να τελειώνουμε με την εκπαίδευση μας στην ώρα της απο τη Πτολεμαΐδα έτσι ώστε να πάμε στους σταθμούς και να ασχοληθούμε και με την πρακτική εκπαίδευση(που η πυροσβεστική είναι εντελώς χειρονακτικο επάγγελμα ) έτσι ώστε να βγούμε και εμείς και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο που τόσο κοπιασαμε για να μπούμε !!! Και θεωρώ και η πολιτεία έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με μόρφωση και θέληση !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απόφαση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) - Λεπτομέρειες - ΦΕΚ

  http://panelladikes24.blogspot.com/2020/04/blog-post_92.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή