Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ημέρες γνωριμίας με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης























Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (https://www.philology.uoc.gr) σας προσκαλεί στις διαδικτυακές ημέρες γνωριμίας που διοργανώνει για τους μαθητές και τις μαθήτριες λυκείων την Πέμπτη 18 Απριλίου και την Τετάρτη 15 Μαΐου (12.30 - 13.30), στον σύνδεσμο https://uoc-gr.zoom.us/j/84939597464
.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Ενημέρωση.

Το Τμήμα Φιλολογίας διαθέτει ένα σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, πιστοποιημένο με μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στη χώρα. Το πρόγραμμα προσφέρει έναν κορμό βασικών μαθημάτων, καθώς και μαθήματα επιλογής σε τέσσερις κατευθύνσεις: α) Κλασικές Σπουδές, β) Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία, γ) Γλωσσολογία, και δ) Θεατρολογία και Κινηματογραφικές Σπουδές. Παράλληλα, υπάρχουν ποικίλες δυνατότητες περαιτέρω εξατομίκευσης του προγράμματος με επιλογές μαθημάτων από άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των φοιτητών και φοιτητριών.

Επιπλέον, στο Τμήμα μας προσφέρεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς παράλληλα και ένα σύντομο πρόγραμμα σπουδών στον τομέα αιχμής των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών, για το οποίο χορηγείται ξεχωριστό δίπλωμα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος TALOS - Artificial Intelligence for Humanities and Social Sciences, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ένα Κέντρο Αριστείας για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες (https://en.uoc.gr/announce/talos-center.html και http://talos-ai4ssh.eu). Τις εργασίες του Κέντρου διευθύνει ο Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης Christophe Roche (Πανεπιστήμιο της Σαβοΐας), ο οποίος έχει ενταχθεί ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την επόμενη πενταετία.

Το Τμήμα Φιλολογίας επενδύει συστηματικά στην εξωστρέφεια, καλλιεργεί τη φοιτητοκεντρική μάθηση και πρωτοπορεί στη φιλολογική εκπαίδευση, προσφέροντας στους/στις αποφοίτους του όχι μόνο ουσιαστική γνώση και πνευματική καλλιέργεια, αλλά και ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Προσκαλούμε λοιπόν τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν μια αναλυτική παρουσίαση για τις σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα διαρκέσει μία ώρα.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τη συντονίστρια της εκδήλωσης, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, κυρία Αναστασία Νάτσινα (natsina@uoc.gr), εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε κάποια από τις δύο παρουσιάσεις.

Εάν τυχόν επιθυμείτε να μας επισκεφθείτε από κοντά μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές σας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε δέκα μέρες νωρίτερα, ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε κατάλληλα την επίσκεψη.

Πατήστε εδώ για να δείτε και άλλες αναρτήσεις του panelladikes24 σχετικά με πληροφορίες για πανεπιστήμια/τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πληροφορίες για επαγγέλματα.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου