Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Αυξήθηκαν κατά 28% οι εγγραφές στα 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Αύξηση κατά 28% σημείωσε ο αριθμός των εγγραφών στα 31 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ετήσια βάση
.

Όλη η ενημέρωση για τα ΙΕΚ έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, 2.344 σπουδαστές εγγράφτηκαν για το πρώτο εξάμηνο τους έτους κατάρτισης 2022-23, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός εγγραφών πέρσι ήταν 1.832. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εγγραφών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) έχει υπερτριπλασιαστεί (+227%) συγκριτικά με το έτος κατάρτισης 2019-2020.

Στόχος των ΙΕΚ - ΔΥΠΑ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ - ΔΥΠΑ είναι διάρκειας πέντε εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Τα ΙΕΚ - ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:


Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ καθώς και στη σελίδα ΙΕΚ - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου