Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Όλες οι σημαντικές ημερομηνίες για τα σχολεία, εξετάσεις σχολικού έτους 2022-2023























Το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, τις ημερομηνίες διεξαγωγής της κλήρωσης για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και των εξετάσεων για τα Πρότυπα, καθώς και άλλα ορόσημα του σχολικού έτους, όπως η έναρξη και η λήξη τριμήνων και τετραμήνων, παρουσίασε -για πρώτη φορά τόσο νωρίς- η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ ενόψει έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν οι εξής ημερομηνίες:

Το διδακτικό έτος 2022-2023 ξεκινά στις 12/9 και ολοκληρώνεται

- σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στις 15/6,

- σε Γυμνάσια, στις 30/5 τα μαθήματα και στις 15/6 οι εξετάσεις,

- σε Λύκεια, στις 19/5 τα μαθήματα, στη Γ΄ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις στις 30/5, σε Α’ και Β’ Λυκείου οι εξετάσεις στις 15/6.

Η κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία θα διεξαχθεί στις 28/4/2023.

Οι εξετάσεις για εισαγωγή σε Πρότυπα Σχολεία θα διεξαχθούν στις 29/4/2023.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:




Στα Δημόσια ΙΕΚ, οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 12/9/2022 και το έτος κατάρτισης στις 30/6/2023.

Στα ΑΕΙ, οι εγγραφές των επιτυχόντων ολοκληρώνονται στις 9/9 ηλεκτρονικά, ενώ νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν και οι μετεγγραφές.

Η Υπουργός εξήγησε το σκεπτικό της καινοτόμου αυτής παρουσίασης του προγραμματισμού του σχολικού/ακαδημαϊκού έτους στην αρχή της χρονιάς: με σεβασμό σε μαθητές, φοιτητές, καταρτιζόμενους, εκπαιδευτικούς, στελέχη, γονείς, εγκαινιάζεται μία νέα πρακτική, σύμφωνα με την οποία οι ανακοινώσεις θα γίνονται εγκαίρως, μεταξύ άλλων, για την καλύτερη οργάνωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε νέα νομοθετική ρύθμιση που δρομολογείται, ώστε κάθε χρόνο το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων να γνωστοποιείται έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ήδη από φέτος ανακοινώθηκαν πολύ πιο νωρίς: τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια, ενώ εξίσου έγκαιρα έγιναν οι εγγραφές μαθητών στα σχολεία και οι δηλώσεις μακροχρόνιων αδειών εκπαιδευτικών, προκειμένου να υπάρξει η αρτιότερη οργάνωση του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια: