Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας: Παράταση υποβολής μηχανογραφικού δελτίου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Παράταση υποβολής μηχανογραφικού δελτίου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2019Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και την Τετάρτη 17-7-2019.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 15-7-2019 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Πώς γίνεται Αναίρεση Οριστικοποίησης και εκ νέου Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Με τις διατάξεις της Φ.253/193309/Α5 Υ.Α. (ΦΕΚ 2647Β΄/2015), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. 

Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας - ακυρώνοντας το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ οριστικοποιημένο). 

Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το Οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ. 

Δείτε επίσης:








Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. sos - Αύριο (17/7) θα λειτουργήσουν όλα τα Λύκεια για υποστήριξη ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.), έκδοση password και αναίρεση οριστικοποίησης Μ.Δ.

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/07/sos-177-password.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή