Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ 2018 - Τι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού μορίων των υποψηφίων - Αναλυτικές πληροφορίες

Σχετική εικόναΜεγάλη αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού μορίων υποψηφίων ΕΠΑΛ

Από φέτος, οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ θα έχουν δύο σύνολα μορίων από τα μαθήματα που θα εξεταστούν στις αντίστοιχες εξετάσεις για να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα τμήματα του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχουν:

- έναν αριθμό μορίων για τις σχολές και τμήματα του τομέα τους (πχ. Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας) που θα προκύπτει κατά 70% από τα μαθήματα ειδικότητας και 

- έναν αριθμό μορίων για τις κοινές σχολές (Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές Σχολές, ΑΕΝ, ΤΕΦΑΑ κτλ.) που θα προκύπτει κατά 70% από τα μαθήματα «Μαθηματικά» και «Νέα Ελληνική Γλώσσα».

Σημειώνεται ότι μέχρι πέρσι δεν είχε υπήρχε αυτή η πρόβλεψη και ο υπολογισμός των μορίων για όλες τις σχολές γινόταν με βάση την πρώτη περίπτωση.

Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε με αναλυτικά στοιχεία.


1. Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψήφιου/-ας για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων του Τομέα αποφοίτησής τους καθώς και της Κοινής Ομάδας όπως αναφέρονται στο άρθρο 1 της παρούσας, οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων Γενικής παιδείας και ειδικότητας καθορίζονται βάσει του άρθρου 13 του ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄) την παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38 Α΄).

για το μάθημα «Μαθηματικά» (Άλγεβρα) συντελεστής 1,5 
για το μάθημα «Νέα Ελληνικά»/«Ελληνική Γλώσσα» (Νέα Ελληνική Γλώσσα) συντελεστής 1,5 
για το α΄ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5 
για το β΄ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5

για το μάθημα «Μαθηματικά» (Άλγεβρα) συντελεστής 3,5 
για το μάθημα «Νέα Ελληνικά»/«Ελληνική Γλώσσα» (Νέα Ελληνική Γλώσσα) συντελεστής 3,5 
για το α΄ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 1,5 
για το β΄ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 1,5 

Δ) Για τα ειδικά μαθήματα της «Αρμονίας» και του «Ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους. 

Ε) Για τα ειδικά μαθήματα του «Ελευθέρου Σχεδίου» και του «Γραμμικού Σχεδίου» ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους. 


Για τον υπολογισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψήφιου/-ας αθροίζονται τα γινόμενα του βαθμού κάθε μαθήματος που προκύπτει με τον αντίστοιχο συντελεστή και στη συνέχεια το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το 100. 

Αν στη συνολική βαθμολογία προκύπτει και δεκαδικό μέρος γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα ως ακολούθως: Αν το δεκαδικό μέρος είναι μικρότερο της μισής ακέραιης μονάδας (0,5) παραλείπεται. Αν το δεκαδικό μέρος είναι ίσο ή μεγαλύτερο της μισής ακέραιης μονάδας (0,5) τότε η συνολική βαθμολογία στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα.

Δείτε επίσης: 







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Σχετικά με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 - Νέα απόφαση

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/04/blog-post_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 - Ποιοι θα είναι τελικά οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ - Από την επόμενη χρονιά η εφαρμογή της απόφασης με τις αλλαγές

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/04/2018.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή