Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τον Σεπτέμβριο η ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών με χαμηλά εισοδήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τον Σεπτέμβριο η ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών με χαμηλά ÎµÎ¹ÏƒÎ¿Î´Î®Î¼Î±Ï„Î±Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στις Μετεγγραφές Φοιτητών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και χωρίς αδέλφια φοιτητές.

Δείτε παρακάτω όσα είπε ο υπουργός για το συγκεκριμένο θέμα.

- Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αλλά και στην Ολομέλεια της Βουλής το τόνισα με μεγάλη σαφήνεια ότι το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών που δεν έχουν αδέλφια θα το αντιμετωπίσουμε το Σεπτέμβρη. 

- Πολλές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δεν ζούν μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, άρα, η Πολιτεία πρέπει να βρει λύση και για τα παιδιά που είναι εκτός αυτών των δύο πόλεων. 

- Και το δεύτερο είναι ότι με πρόταση που έκανα στη Βουλή, ζητάω από τα υπόλοιπα κόμματα να μας στείλουν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα των μετεγγραφών. Και θέλω όλοι να έχουμε μία συναίνεση και σε αυτό το θέμα και όχι το κάθε κόμμα να παίζει μετά με μία επιχειρηματολογία «δεν μεταγράφουμε τους μεν, δεν μεταγράφουμε του δε». 

- Φέτος ικανοποιήθηκε πάνω από το 60% των αιτήσεων για μετεγγραφή. Για πρώτη φορά τα αδέλφια θα μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη και όσοι είναι με χαμηλότερα εισοδήματα θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί που είναι οι γονείς τους όταν υπάρχουν τα αντίστοιχα Τμήματα. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει.

Δείτε επίσης:







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές φοιτητών με αδέρφια πότε θα βγουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τότε δε λυνει το πρόβλημα των μετεγγραφων όπως μας ελεγε, οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που ζουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη τι θα κάνουν? Αλλά μας έλεγε όταν εδινε μετεγγραφες στα χλιδατα αδέρφια. Και τι θα προσφέρει δηλαδή στους φτωχούς από τη επαρχία, θα τους πάει από τη μια πόλη στην άλλη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΦΕΡΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΕΡΝΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΠΕΣΤΕΦΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΑΝΕΤΡΕΞΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΗΛΗΘΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή