Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Σε ΦΕΚ ο νόμος με τη ρύθμιση για εισαγωγή των υποψηφίων έτους 2017 των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών με ειδικό ποσοστό και στις Στρατιωτικές σχολές, τις σχολές των σωμάτων ασφαλείας και τις σχολές ΑΕΝ Πλοιάρχων - Μηχανικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε ΦΕΚ ο νόμος με τη ρύθμιση για εισαγωγή των υποψηφίων έτους 2017 των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών με ειδικό ποσοστό και στις Στρατιωτικές σχολές, τις σχολές των σωμάτων ασφαλείας και τις σχολές ΑΕΝ Πλοιάρχων - ΜηχανικώνΔημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ A΄ 165/2017 ο ν. 4494/2017 ''Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις''.

Στο άρθρο 36 του συγκεκριμένου νόμου συμπεριλήφθηκε ρύθμιση για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους και στις Στρατιωτικές σχολές, τις σχολές των σωμάτων ασφαλείας και τις σχολές ΑΕΝ Πλοιάρχων - Μηχανικών.

Δείτε τι αναφέρει το άρθρο 36 του ν. 4494/2017

Στην παρ. 4 του άρθρου 74 του ν. 4485/2017 να προστεθεί: « των στρατιωτικών σχολών, των σχολών των σωμάτων ασφαλείας και των σχολών ΑΕΝ Πλοιάρχων - Μηχανικών.»

Τι ρυθμίζει η παράγραφος 4 του άρθρου 74 του ν. 4485/2017 

4. Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, για τους μαθητές και αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση - δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών και οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 προβλέπεται ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους, κατά το ανωτέρω ακαδημαϊκό έτος, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι. και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται:
α) το ειδικό ποσοστό,
β) η κατηγοριοποίηση των ανωτέρω υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και ο τρόπος επιλογής τους.


Πλέον, αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα και οχι διοτι η ιδια η ποσοστοση αποτελει ειδικη κατηγορια.θα λυφθουν ολοι

      Διαγραφή
  2. Οχι φυσικα αφου η ποσοστοση ειναι απο μονη της ειδικη κατηγορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κάτι νεότερο γι αυτό; αν και δεν έχω καταλάβει πως θα λειτουργήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει νεότερο, τουλάχιστον από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με υπάλληλο του Τμήματος Εξετάσεων η τροποποίηση είναι ασαφής, εμπλέκει 4-5 υπουργεία, το υπουργείο οικονομικών δεν έχει εγκρίνει σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2017. και εκείνοι περιμένουν να δουν τι και πώς θα γίνει, γιατί δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Το θέμα, όμως είναι ότι χάνονται (λογικά) οι προθεσμίες για κατάταξη των παιδιών μιας που πλησιάζουν οι εξετάσεις Ιανουαρίου και φως δε φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή