Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μήνυμα πατέρα στο γιο του που δεν πέτυχε τον στόχο του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Σχόλια panelladikes24

Φωτογραφία του π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος.Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση ενός πατέρα από το facebook που στέλνει μήνυμα στο γιο του για τον στηρίξει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα οποία δεν κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή που επιθυμούσε.

Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα…

Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2017. Συγχαρητήρια στον τρίτο γιο μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!! Μπράβο που "απέτυχε". Μια χαρά. Κι αν πετύχαινε πάλι μπράβο θα του έλεγα γιατί ήθελε πολύ την σχολή της Πληροφορικής. Αλλά και τώρα που δεν τα κατάφερε, είναι όλα όμορφα. Και είμαι το ίδιο περήφανος γι αυτόν, και στην επιτυχία μα ιδιαιτέρως στην αποτυχία του.

Οι μεγάλες στιγμές στην ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες. Όταν μικρέ μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω την ζωή σου, και πλέον θα έχεις ώριμα μάτια θα δεις ότι τα λάθη, οι ήττες και οι αποτυχίες, σε προχώρησαν μπροστά και σε ώθησαν για κάτι άλλο που ήξερε ο Θεός μα εσύ τότε ούτε καν φανταζόσουν. Ο Steve Jobs είχε πει σε αποφοίτους, «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία - αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση…» Εγώ θα πρόσθετα ο Θεός που ανοίγει άλλους παράδοξους δρόμους. Και η αγαπημένη πονεμένη και «αποτυχημένη» Σαρλότ Ράμπλινγκ, μας φωνάζει μέσα από την δοξασμένη και πληγωμένη της ζωή, «ότι είμαστε εδώ το οφείλουμε σ΄αυτές τις στιγμές που μας δυσκόλεψαν. Αυτές οι στιγμές είναι η προίκα της ζωή μας...»

Γι αυτό θέλω να σου πω ότι δεν είμαι περήφανος μόνο στις επιτυχίες σου μα και στις φαινομενικές ήττες σου, γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και οχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι. Και γιατί αγαπώ εσένα, με όλα τα σημάδια της διαδρομής σου, που πίστεψε με δεν κρίθηκε σήμερα, απλά σήμερα ξεκίνησε. Και να σου πω και κάτι; Ποτέ δεν θα σε χρησιμοποιούσα για να νιώσω εγω "επιτυχημένος". Δεκανίκι του δικό μου κενού δεν θα γινόσουν ποτέ. Σε αγαπώ γι αυτό που είσαι!!! 

Να θυμάσαι μικρέ, οτι στα λάθη μας μαθαίνουμε, και ότι για να φτάσεις στον παράδεισο θα χρειαστεί να περάσεις πολλές φορές από την κόλαση. Καλό ταξίδι ζωής...

Σχόλια panelladikes24 μετά από την μελέτη του άρθρου και των σχολίων σε διάφορες ιστοσελίδες

- Υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να συλλάβουν οι υποψήφιοι των εξετάσεων καθώς και οι γονείς τους για τη ζωή.


- Δεν έχει σημασία η ιδιότητα του πατέρα (είναι ιερέας) αλλά αυτά που γράφει και στο χρόνο που τα δημοσιοποιεί.


- Στο παραπάνω μήνυμα στόχος δεν είναι η επιβράβευση της αποτυχίας αλλά της προσπάθειας. Μάλιστα, πολλές φορές μια φαινομενική ''αποτυχία'' μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια και να μας δυναμώσει ως χαρακτήρες.


- Προφανώς, ο πατέρας θα μπορούσε να εκφράσει τις σκέψεις του στο γιο του και με προσωπικό μήνυμα αλλά θέλησε να τα δημοσιοποιήσει ώστε να σκεφτούν και να προβληματιστούν περισσότεροι άνθρωποι.


- Η μη εισαγωγή του γιου σε κάποια σχολή δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ήταν μαθητής χαμηλών επιδόσεων ή ότι δεν προσπάθησε αρκετά (αφού υπήρχαν θέσεις ακόμα και με 2500 μόρια θα σκεφτούν πολλοί) καθώς μπορεί να είχε δηλώσει στο Μηχανογραφικό Δελτίο μόνο όσες σχολές τον ενδιέφεραν πραγματικά.


Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση καθώς και το νέο μήνυμα για την ''αποτυχία''.

Δείτε επίσης: Συγχαρητήρια από το panelladikes24 σε όλους τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε αυτόν τον πατέρα ανεξάρτητα απο το επάγγελμά του.Λυπούμε που την σήμερον ημέρα επιβραβεύουμε και τονίζουμε τα αυτονόητα.Λυπούμε που οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι τόσο σημαντικές και η κατάσταση της χώρας μας κάνει πλύση εγκεφάλου ότι εάν αποτύχεις στις εξετάσεις αυτές,θα είσαι αποτυχημένος και στην ζωή.Λυπούμε που τα περισσότερα παιδιά το βλέπουν ως "αποτυχία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή