Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Αλλαγές στους τομείς του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Κρήτης

Αποτέλεσμα εικόνας για τομείς του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ ΚρήτηςΚατάργηση, σύσταση και καθορισμός του γνωστικού αντικειμένου Τομέων στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Κρήτης - ΦΕΚ B΄ 690/2017

Άρθρο 1 - Κατάργηση Τομέων

Οι υφιστάμενοι Τομείς: α) Πληροφορικής και β) Τηλεπικοινωνιών και Πολυμέσων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, καταργούνται. 

Άρθρο 2 - Σύσταση Τομέων και καθορισμός του γνωστικού τους αντικειμένου 

1. Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης συνιστώνται οι ακόλουθοι Τομείς: α) Μηχανικών Δικτύων, β) Μηχανικών Λογισμικού και γ) Μηχανικών Υπολογιστών. 

2. Τα γνωστικά αντικείμενα των Τομέων που συνιστώνται με την παράγραφο 1 καθορίζονται ως εξής:

α) Ο Τομέας Μηχανικών Δικτύων καλύπτει τα γνωστικά αντικείμενα των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και των Πλατφόρμων Διαδικτύου, των Κινητών Επικοινωνιών και Ασύρματων Δικτύων, των Ευρυζωνικών Δικτύων Κορμού και Πρόσβασης, των τεχνολογιών Σύγκλισης Σταθερών και Κινητών Επικοινωνιακών Συστημάτων, των Διεισδυτικών Δικτύων και Υποδομών Υπηρεσιών, της Διαχείρισης και του Ελέγχου Δικτύων, των Πολυμεσικών, Γραφικών και Διαδραστικών Υπηρεσιών και Εφαρμογών Διαδικτύου, του Διαδικτύου των Αντικειμένων, της Τηλεματικής, των Βιομηχανικών Δικτύων, της Μηχανικής του Παγκόσμιου Ιστού, της Διεισδυτικής Υπολογιστικής, της Κινητής Υπολογιστικής, των Προσδιοριζόμενων μέσω Λογισμικού Ράδιο-Συστημάτων και Δικτύων, των Γνωστικών και Αυτόνομων Δικτύων, των Δικτύων Πολυμέσων, της Ασφάλειας και Ακεραιότητας των Υποδομών και των Υπηρεσιών, της Τεχνολογίας Παιγνίων, των Κοινωνικών Δικτύων, Συστήματα σύστασης, καθώς και θέματα Φυσικής και Μαθηματικών εστιασμένα σε τεχνολογίες Δικτύων, Πολυμέσων και Επικοινωνιών. 

β) Ο Τομέας Μηχανικών Λογισμικού καλύπτει τα γνωστικά αντικείμενα του Λογισμικού και της Μηχανικής του με έμφαση στις Γλώσσες Προγραμματισμού, στα Λειτουργικά Συστήματα, στους Αλγορίθμους, στην Ανάπτυξη και Συντήρηση Λογισμικού και στα Διαδραστικά Εκπαιδευτικά Παίγνια, των Πληροφοριακών Συστημάτων με έμφαση στις Δομές Δεδομένων, στα Συστήματα Βάσεων Δεδομένων, στην Εξόρυξη και Ανάκτηση Δεδομένων, στο Σημασιολογικό Ιστό και στις Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων σε περιοχές όπως η υγεία, η βιοπληροφορική, η εκπαίδευση, η παραγωγή, οι επιχειρήσεις, η επιστήμη και άλλες, της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου - Υπολογιστή, της Κοινωνικής Δικτύωσης και των Υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ιστού, της Διαχείρισης Δεδομένων, της Τεχνητής Νοημοσύνης με έμφαση στην Αναπαράσταση Γνώσης και Συλλογιστική, στην επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας και στο Λογικό Προγραμματισμό, των Εφαρμογών της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση καθώς και των Εφαρμογών της Ψηφιακής Τεχνολογίας στη Μηχανική. 

γ) Ο Τομέας Μηχανικών Υπολογιστών καλύπτει τα γνωστικά αντικείμενα της Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, των Ενσωματωμένων Συστημάτων, της Επεξεργασίας Εικόνας, της Μηχανικής Όρασης και των Ευφυών Συστημάτων, των Γραφικών Υπολογιστών και της Ανάπτυξης Παιγνίων, καθώς και Συστημάτων Επικοινωνιών και Ελέγχου.

Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Μηχανογραφικό Δελτίο 2017.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου