Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σχετικά με την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά

Αποτέλεσμα εικόνας για ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην ΚαστοριάΣυζητήσεις του υπουργείου με την ακαδημαϊκή κοινότητα για ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά

Μετά από την συνάντηση με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε τα εξής:

Το Προεδρικό Διάταγμα του 2010 προέβλεπε την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής με έδρα την Καστοριά. Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα καταργήθηκε το 2013, αφήνοντας μια πικρία και το δικαιολογημένο αίσθημα της αδικίας στους πολίτες της Καστοριάς. Σήμερα, με αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν υφίσταται η δυνατότητα ενεργοποίησης κάποιας διάταξης που να προβλέπει την λειτουργία ενός Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν μπορεί να διερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα, να προχωρήσει σε συνεννοήσεις με ακαδημαϊκά ιδρύματα και τοπικούς φορείς, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα, ώστε στο πλαίσιο μιας ορθολογικής συγκρότησης του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας να μπορεί να καταλήξει σε αποφάσεις που θα ενισχύουν την ακαδημαϊκή και αναπτυξιακή πορεία της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής. 

Σημείωση panelladikes24

Ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν επτά τμήματα Αρχιτεκτονικής στα παρακάτω ΑΕΙ.

- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

- Πανεπιστήμιο Πάτρας

- Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

- Πολυτεχνείο Κρήτης

- Πανεπιστήμιο ΙωαννίνωνΓια την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου