Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Βουλή για την κατάργηση των Επαναληπτικών Πανελλαδικών ΕξετάσεωνΕρώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου κατατέθηκε στη Βουλή με θέμα: «Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις» από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι για φέτος δεν υπάρχει προγραμματισμός για τη διενέργεια Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά από πολλά χρόνια.

Δείτε την ερώτηση των βουλευτών

Κύριε Υπουργέ,

Η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς, ενώ έχει προβλεφθεί το πλαίσιο για τη διενέργεια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, δεν έχει ληφθεί ανάλογη μέριμνα για τους μαθητές εκείνους, οι οποίοι, λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, ενδέχεται να εμποδιστούν από το να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να κατοχυρωθούν νομοθετικά κάτω από αυστηρά κριτήρια που, κυρίως, δεν θα αδικούν τα παιδιά με διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας την περίοδο των προγραμματισμένων πανελλαδικών εξετάσεων. Περαιτέρω, η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που καλούνται να καλύψουν το κόστος της επανάληψης της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις για έναν ολόκληρο χρόνο εξαιτίας ασθένειας του παιδιού τους την ημέρα των εξετάσεων, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην σφοδρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως χαρακτηριστικά είπατε, πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε «μαζί με τα ξερά να μην καούν και τα χλωρά» και συμφωνούμε απολύτως στην θέσπιση ενός πλαισίου υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Νίκη Κ. Κεραμέως Επικρατείας
Ιωάννης Ανδριανός Αργολίδος
Μαρία Αντωνίου Καστοριάς
Χρήστος Κέλλας Λαρίσης

Δείτε σχετικές αναρτήσεις του panelladikes24 όπου μπορείτε να δείτε και τη θέση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ.

Καταργούνται οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τι αναφέρει η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ

Αναφορά Γαβρόγλου στη Βουλή για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις - Ίσως να υπάρξει θετική λύση στο μέλλον

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου