Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τι πρέπει να προσέξουν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ στην Αίτηση - Δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

- Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μπορούν να συμμετάσχουν κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικών Λυκείων, ΕΠΛ (Τμημάτων Ειδίκευσης), απολυτηρίου ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄ ή Β΄) του ν.3475/2006, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν την Ομάδα Προσανατολισμού, τον αντίστοιχο Τομέα και την αντίστοιχη ή συναφή ειδικότητα του πτυχίου τους με αυτή των ΕΠΑΛ του ν. 4186/2013, όπως έχει καθοριστεί με τις διατάξεις των αριθμ.131149/Γ2 (ΦΕΚ 2298 Β΄/27-08-2014) και 141641/Γ2 (ΦΕΚ 2470 Β΄/16-09-2014) Υπουργικών Αποφάσεων. Δείτε τον πίνακα αντιστοιχιών που ακολουθεί.



- Σε περίπτωση που κάτοχος απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ή Β΄) πάρει µέρος, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ηµερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) µετά το έτος απόκτησης του απολυτηρίου έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να εξεταστεί σε µαθήµατα διαφορετικής ειδικότητας, τοµέα και κύκλου ανεξάρτητα από την επιλογή του κατά το έτος αποφοίτησής του. Το ίδιο ισχύει και για τους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ηµερησίων ΤΕΕ, πτυχίου ειδικότητας πρώην ηµερησίων ΤΕΛ και ηµερησίων Ναυτικών Λυκείων.

- Σε περίπτωση που κάτοχος απολυτηρίου ηµερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ή Β΄) πάρει µέρος, σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) µετά το έτος απόκτησης του απολυτηρίου έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να εξετασθεί σε µαθήµατα διαφορετικής ειδικότητας, τοµέα και κύκλου από αυτά που εξετάσθηκε κατά την πρώτη συµµετοχή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στην περίπτωση που απόφοιτος ΕΠΑΛ-Α’ συµµετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ-Β’, δεν προσµετρούνται καθόλου οι προφορικοί του βαθµοί και για την πρόσβασή του υπολογίζονται µόνο οι γραπτοί βαθµοί των 6 ή 7 µαθηµάτων των ΕΠΑΛ-Β’.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες στις εγκυκλίους που βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Εγκύκλιοι και έντυπα υποβολής Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2016 - Από 11/2 έως 29/2 η προθεσμία

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου