Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου η υποβολή της Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

pannelinies2Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση - Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλιό - καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11 - 29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση - Δήλωση.

Τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης - Δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης - Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

- Θα αναμένουμε λοιπόν νέα ενημέρωση από το ΥΠΠΕΘ πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα κάθε νέα πληροφορία.

Δείτε παρακάτω ανάρτηση του panelladikes24 πριν την ανακοίνωση των ημερομηνιών για την υποβολή των Αιτήσεων - Δηλώσεων από το ΥΠΠΕΘ με σχετικές πληροφορίες.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ημερομηνίες για την υποβολή των Αιτήσεων - Δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

      Διαγραφή
  2. Εγκύκλιοι και έντυπα υποβολής Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2016 - Από 11/2 έως 29/2 η προθεσμία

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2016/02/2016_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή