Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ρύθμιση για τις μετεγγραφές προανήγγειλε στη Βουλή η Σία Αναγνωστοπούλου

21 01 16 anagn1Ρύθμιση για τις μετεγγραφές ώστε να αμβλυνθούν τα όρια του νόμου και να μετεγγραφούν περισσότεροι φοιτητές προανήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή σχετικά με τη λήψη μέτρων για τις μεταγραφές των φοιτητών.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός γνωστοποίησε ότι αναζητείται σύννομος τρόπος, χωρίς να παραβιαστεί το άρθρο 16, ώστε να μετεγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές. «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες. Μην μου λέτε, λοιπόν, ότι με αυτό τον τρόπο αποκλείουμε φοιτητές. Ίσα ίσα αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Για το εξάμηνο, η Αναπληρώτρια Υπουργός, δήλωσε ότι δε χάνεται για κανέναν φοιτητή για τον απλό λόγο ότι μπορεί να δώσει την εξεταστική. Παράλληλα, αναγνώρισε την αναγκαιότητα της αλλαγής του νόμου ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες. «Αυτό θα γίνει από του χρόνου, γιατί θα έχουμε ηλεκτρονική συμπλήρωση όλων των στοιχείων ευθύς εξαρχής, με το που εγγράφεται ένας φοιτητής. Αλλά προσπαθούμε να θεραπεύσουμε το ζήτημα και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές μάς επιτρέπει ο ήδη υπάρχων νόμος και το Συμβούλιο της Επικρατείας» ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.

1 σχόλιο:

  1. Όσοι πήραν μεταγραφή και δεν θα πάνε να εγγραφούν στο τμήμα υποδοχης, οι θέσεις αυτές να δοθούν στους παρακάτω. Τι ποιο δίκαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή