Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Χάνουν τις σχολές που φοιτούσαν οι επιτυχόντες των Αστυνομικών Σχολών μέχρι την κατάταξή τους

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολές που φοιτούσαν οι επιτυχόντες των Αστυνομικών Σχολών μέχρι την κατάταξή τουςΦέτος, επαναλειτούργησαν οι Αστυνομικές Σχολές με την κατάταξη των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2013 ύστερα από τη μνημονιακή δέσμευση για μη εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015. Οι επιτυχόντες των ετών 2014 και 2015 θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαικό έτος 2016-2017. 

Ωστόσο, πολλοί από τους επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές των ετών 2013 και 2014 και με δεδομένο ότι καθυστερούσε η κατάταξή τους, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε άλλες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τώρα, όμως αναγκάζονται να διαγραφούν από τη σχολή τους για να μπορούν να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές. 

Το θέμα διαγραφής από τις σχολές των σπουδαστών που φοιτούσαν όσο δεν μπορούσαν να φοιτούν στις Αστυνομικές Σχολές, έφτασε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση βουλευτών, για να υπάρξει ρύθμιση με την οποία δε θα απαιτείται η διαγραφή ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στις Αστυνομικές Σχολές αλλά αναστολή σπουδών στα τμήματα που εισήχθησαν και παρακολουθούσαν τη φοίτηση μέχρι πρόσφατα.

Δείτε εδώ την ερώτηση των βουλευτών.

Δείτε εδώ την απάντηση του ΥΠΠΕΘ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου