Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για επιλαχόντες στις Στρατιωτικές Σχολές - Τριετής η φοίτηση στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών

Αποτέλεσμα εικόνας για ρύθμιση για επιτυχόντες στις Στρατιωτικές Σχολές αριθμος εισακτεων προκηρυξη 2016Ψηφίστηκε από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ''Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις'' που περιλαμβάνει ρυθμίσεις όπως:

- Άρθρο 22 Ειδικές κατηγορίες εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα και τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωµατικών (αφορά τους µαθητές που είναι τέκνα θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάµεων στον πόλεµο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγµένης υπηρεσίας)

- Άρθρο 23 Επιλαχόντες ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ
Επανέρχεται ο θεσμός των επιλαχόντων στις στρατιωτικές σχολές με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου «Ρύθµιση θεµάτων µεταθέσεων οπλιτών, µέριµνας προσωπικού και άλλες διατάξεις». Με τη ρύθμιση αυτή εξασφαλίζεται η επαρκής στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων από μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όπως αυτός είχε υλοποιηθεί από τα Γενικά Επιτελεία, αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης. 

- Άρθρο 24 Χαρακτηρισµός των αποφοίτων Σχολών Μονίµων Υπαξιωµατικών 
Όσοι αποφοίτησαν από αυτές θεωρούνται απόφοιτοι Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών, εφόσον εισήχθησαν σε αυτές µετά από εξετάσεις και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή εξατάξιου Γυµνασίου ή ισότιµων τεχνικών σχολών, ανεξάρτητα από το χρόνο κτήσης αυτού. Η φοίτηση σε αυτές είναι τριετής.

- Άρθρο 29 Μεταβατικές διατάξεις
2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άµυνας καθορίζεται ο χρόνος έναρξης της τριετούς φοίτησης στις ΑΣΣΥ, που προβλέπεται στο άρθρο 24.

Δείτε εδώ το ψηφισθέν νομοσχέδιο.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


6 σχόλια:

  1. Δηλαδη καποιος ο οποιος θα φευγει θα ερχεται ο επομενος στην σειρα;θα γινει και για αστυνομικες;οποιος γνωριζει παρακαλω να μου πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Egw dn borw na katalavw gt tis vgalane apo 5o pedio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωριζει καποιος εαν η φοιτηση στους υπαξιωματικους για το ετος 2015 -2016 ειναι τριετης ? η απο το 2016-2017 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι τριετής.Όσοι μπήκαν φέτος (15-16) θα φορέσουν το 3άρι

      Διαγραφή
  5. Άρθρο 29 Μεταβατικές διατάξεις
    2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άµυνας καθορίζεται ο χρόνος έναρξης της τριετούς φοίτησης στις ΑΣΣΥ, που προβλέπεται στο άρθρο 24.

    τι σημαινει αυτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή