Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Λοβέρδος: Εξετάζεται διεύρυνση κριτηρίων για μετεγγραφές φοιτητών - Το αργότερο έως τις 3/7 η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014

Διεύρυνση των κριτηρίων για τις μετεγγραφές φοιτητών στα πανεπιστήμια εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επί της ουσίας, εξετάζεται το ενδέχομενο να είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, "φεύγουμε από τα φορολογικά όρια και πάμε στις πραγματικές ανάγκες μιας οικογένειας".

Έδωσε και παράδειγμα λέγοντας ότι μια οικογένεια με δυο εκπαιδευτικούς και δυο παιδιά που σπουδάζουν, το ένα στο Ηράκλειο και το άλλο στη Θεσσαλονίκη και με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούν να συντηρήσουν τρία σπίτια.

Η διεύρυνση βέβαια θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Οι βαθμολογίες των μαθητών στις Πανελλήνιες θα ανακοινωθούν έως τις 3 Ιουλίου ενώ η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού μέχρι τις 14 Ιουλίου, διάστημα στο οποίο θα διασαφηνιστεί το πλαίσιο των μετεγγραφών ώστε να γνωρίζουν οι μαθητές το νέο καθεστώς.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου