Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σπουδαστών στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σπουδαστών στα Τμήματα Μουσικών ΣπουδώνΣύμφωνα με το Άρθρο 19 του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ Α΄ 142/2018) γίνονται αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σπουδαστών στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δείτε όσα περιλαμβάνει η ρύθμιση

1. Οι σπουδαστές των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εισάγονται στα ανωτέρω Τμήματα ύστερα από κοινές εισιτήριες εξετάσεις σε καλλιτεχνικά αντικείμενα που διοργανώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, κατά παρέκκλιση από το σύστημα πανελληνίων εξετάσεων του άρθρου 2 του ν. 2525/1997. Για την εξαγωγή της τελικής βαθμολογίας του υποψηφίου συνυπολογίζονται ο βαθμός του απολυτηρίου λυκείου και ο βαθμός που έλαβε ο υποψήφιος στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο μάθημα «Ελληνική Γλώσσα».

2. Δικαίωμα συμμετοχής στις κοινές εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού. 

3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται: α) οι ειδικότερες προϋποθέσεις και όροι εισαγωγής και εγγραφής φοιτητών στα ανωτέρω Τμήματα, οι διαδικασίες διενέργειας των κοινών εισιτηρίων εξετάσεων και κάθε άλλο σχετικό θέμα, β) η συγκρότηση, η σύνθεση, το πλαίσιο λειτουργίας και οι αρμοδιότητες των οργάνων που θεσπίζονται προς το σκοπό της διεξαγωγής των κοινών εισιτηρίων εξετάσεων, γ) τα εξεταστέα καλλιτεχνικά αντικείμενα και οι συντελεστές βαρύτητας βάσει των οποίων εξάγεται η τελική βαθμολογία του υποψηφίου. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται ο συντελεστής βαρύτητας του απολυτηρίου Λυκείου και ο συντελεστής βαρύτητας του βαθμού στο μάθημα «Ελληνική Γλώσσα» που έλαβε ο υποψήφιος στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δ) η αντιστοίχιση των καλλιτεχνικών αντικειμένων στα οποία θα επιλέξει να εξεταστεί ο υποψήφιος με τις κατευθύνσεις των Τμημάτων στις οποίες μπορεί να εισαχθεί. 

4. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του οικείου Τμήματος, μπορεί να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του παρόντος και άλλα Τμήματα συναφούς γνωστικού αντικειμένου. 



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2018-2019;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ποτέ ισχύει αυτό ; Τα παιδιά που είναι τώρα Η Λυκείου δηλαδή Πανελλήνιες του 2019 καλοκαίρι θα περάσουν με αυτό το σύστημα ημε το παλιό : από όλες τις κατευθύνσεις και αρμονία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλαγές στην εισαγωγή φοιτητών σε τμήματα Μουσικής - Ποια μαθήματα θα εξετάζονται και ποιοι οι αντίστοιχοι συντελεστές

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/11/blog-post_76.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή