Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μετεγγραφές μαθητών από ΕΠΑΛ σε ΓΕΛ εφόσον το αρχικό λύκειο προέλευσης ή τελικό λύκειο υποδοχής είναι εσπερινό - Νέα ρύθμιση

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετεγγραφές μαθητών από ΕΠΑΛ σε ΓΕΛΣύμφωνα με το έγγραφο Φ1/35855/Δ2/3-3-2017 του Υπουργείου Παιδείας:

μαθητές και μαθήτριες, που σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4415/2016 (Α΄ 159) είχαν μετεγγραφεί στη Β΄ Τάξη του εσπερινού ΓΕΛ κατά το σχολικό έτος 2016-2017, ενώ διέθεταν τίτλο Α΄ Τάξης ημερησίου ΓΕΛ ή Β΄ Τάξης εσπερινού ΓΕΛ ή Α΄ Τάξης ημερησίου ή εσπερινού ΕΠΑΛ, μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση εγγραφής στη Γ΄ Τάξη εσπερινού ΓΕΛ (οι ίδιοι εφόσον είναι ενήλικοι, οι γονείς/κηδεμόνες τους αν είναι ανήλικοι) σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 4 του ν. 4452/2017 (Α΄ 17). Για τους μαθητές αυτούς και τις μαθήτριες αυτές οι βαθμοί Α΄ τετραμήνου δε θα ληφθούν υπόψη και οι βαθμοί Β΄ τετραμήνου θα αποτελέσουν το σύνολο της προφορικής τους βαθμολογίας.


Τι προέβλεπε το (καταργημένο πλέον) άρθρο 32 του ν. 4415/2016 (Α΄ 159):

«Άρθρο 32 - Ρυθμίσεις εγγραφής μαθητών σε διαφορετικό τύπο Λυκείου

Οι μαθητές δικαιούνται μια μόνο μετεγγραφή κατά το ίδιο σχολικό έτος από τάξη Γενικού Λυκείου σε τάξη Επαγγελματικού Λυκείου και αντίστροφα, εφόσον το αρχικό λύκειο προέλευσης ή τελικό λύκειο υποδοχής είναι εσπερινό. Ειδικά, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Ημερήσιου ή Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου μετεγγράφονται στην Β΄ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.»

Τι προβλέπει η παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 4452/2017 (Α΄17):

4. α) Το άρθρο 32 του ν. 4415/2016 (Α΄159) αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 32 Ρυθμίσεις εγγραφής μαθητών σε διαφορετικό τύπο Λυκείου

Οι μαθητές δικαιούνται μία μόνο μετεγγραφή κατά το ίδιο σχολικό έτος από τάξη Γενικού Λυκείου σε τάξη Επαγγελματικού Λυκείου και αντίστροφα, εφόσον το αρχικό λύκειο προέλευσης ή τελικό λύκειο υποδοχής είναι εσπερινό. Οι μαθητές που αιτούνται μετεγγραφή από Επαγγελματικό Λύκειο σε Γενικό Λύκειο και το αντίστροφο, κατατάσσονται σε τάξη σύμφωνα με τη συνολική μαθητική πορεία τους, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των τάξεων από τις οποίες έχουν προαχθεί, και όχι απλώς την τελευταία τάξη εγγραφής. Ειδικά, οι μαθητές της Β’ τάξης του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου μετεγγράφονται στη Β’ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, εκτός εάν η συνολική μαθητική τους πορεία (τάξεις από τις οποίες έχουν προαχθεί) τους δίνει το δικαίωμα εγγραφής σε επόμενη τάξη.».

Αναδημοσιεύθηκε από Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Φλώρινας



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου