Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις - Θα γίνουν τελικά - Όλο το χρονικό των εξελίξεων - Λεπτομέρειες

Αποτέλεσμα εικόνας για Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερομηνιες βασεις προγραμμα αποτελεσματαTo ΥΠΠΕΘ με τη χθεσινή ανακοίνωση για τη διενέργεια των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων έδωσε τέλος σε μία ακόμα εκκρεμότητα των φετινών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά δεν υπήρχε προγραμματισμός για τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων εξετάσεων έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες αφού πλέον οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν αποσυνδεθεί από το Λύκειο και είναι μόνο εισαγωγικές για τα ΑΕΙ.

Τελικά μετά από πιέσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, κομμάτων αποφασίστηκε από το υπουργείο να μελετήσει τα νομικά και τα οικονομικά ζητήματα της υπόθεσης αλλά και τα χρονικά που θα επέφερε η επανατοποθέτησή τους στο χρονοδιάγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

Έτσι, αφού προφανώς ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες, το ΥΠΠΕΘ ανακοίνωσε ότι και φέτος θα διεξαχθούν επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις και μάλιστα τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι:

- τα προηγούμενα έτη οι συγκεκριμένες εξετάσεις άρχιζαν δύο εβδομάδες μετά την λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων,

- στις αρχές Σεπτεμβρίου διεξάγονται και οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της κατηγορίας ''Έλληνες του εξωτερικού'',

- σύμφωνα με το ΥΠΠΕΘ, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου θα γίνει κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από τη διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων. Δείτε τις σημαντικές ημερομηνίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017.

- είναι πολύ πιθανό οι συμμετέχοντες στις επαναληπτικές εξετάσεις να εισάγονται με τις βάσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε καθ΄ υπέρβαση θέσεις του αριθμού εισακτέων.

- το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε όλο το χρονικό των εξελίξεων για το συγκεκριμένο θέμα από τις σχετικές αναρτήσεις του panelladikes24













Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου